Landschapsarchitect

Ben je op zoek naar een landschapsarchitect die jouw ruimtelijke plannen tot werkelijkheid brengt? Neem vandaag nog contact op met Studio REDD. We helpen je graag!

Team van ervaren landschapsarchitecten

Ons ervaren team van landschapsarchitecten helpt bij de aanleg van je tuin door elke wens te vertalen naar een uniek ontwerp. We beginnen met een grondige analyse van de kavel en een goed gesprek om je ideeën te begrijpen. Vervolgens creëren we een gedetailleerd ontwerp, inclusief 3D-visualisaties en beplantingsconcepten. Tijdens de uitvoering zorgen we voor nauwkeurige technische tekeningen en begeleiding, zodat jouw wens werkelijkheid wordt.

Onze expertise

Elke opdracht vereist een unieke aanpak, maar er zijn twee kernprincipes die voor ons altijd voorop staan: de eindgebruiker en (groene) kwaliteit. Het eindresultaat is locatie-specifiek, gekenmerkt door duidelijke lijnen en met kennis van en inzicht in natuur, ruimtelijke ordening, landgebruik en milieuwetgeving. Grootschalige projecten of gedetailleerde beplanting, elk plan moet op elke schaal goed doordacht zijn. Onze ontwerpen komen volledig tot hun recht door een logische en natuurlijke aansluiting op de omgeving.

Met aandacht voor milieu, historie en functionaliteit

Ons team van landschapsarchitecten ontwerpt tuinen met aandacht voor het milieu, historie en functionaliteit. We gebruiken milieuvriendelijke oplossingen zoals inheemse planten en efficiënt waterbeheer. Historische elementen worden gerespecteerd en geïntegreerd, zodat elke tuin een authentiek karakter krijgt. Daarnaast zorgen we met onze professionele landschapsarchitectuur voor een praktische indeling met gebruiksvriendelijke en mooie ruimtes.

Van concept tot creatie

Wat maakt een tuinontwerp echt goed? Het begint met het inventariseren van de wensen tijdens een goed gesprek aan de keukentafel. Vervolgens analyseren we de kavel grondig en starten we een vroege samenwerking met de betrokken partners. Daarna maken we een Schets Ontwerp, waarbij de focus ligt op de lijnvoering en de logische verbinding van ruimtes. Tijdens een presentatie in onze studio bespreken we samen of we jullie wensen goed hebben vertaald. Vaak ontstaan er in dit gesprek nieuwe inzichten, die we meenemen naar de volgende stap: het Definitief Ontwerp.

In deze fase vertalen we het eerste ontwerp naar een 3D ontwerp, waardoor het tuinontwerp echt tot leven komt. Naast de 3D-beelden voegen we een beplantingsconcept met referentiebeelden toe, zodat duidelijk wordt hoe de beplanting er per seizoen uit zal zien. Het Technisch Ontwerp is een belangrijke stap in de ontwikkeling om van het ruimtelijk ontwerp naar de uitvoering over te gaan. Hierdoor kan de uitvoerende partij een goed onderbouwde offerte maken en weten zij precies hoe het tuinontwerp gerealiseerd moet worden.

Plan een adviesgesprek in

Transformeer jouw buitenruimte met onze deskundige architecten. Neem vandaag nog contact op voor een ontwerp op maat!

Tijdloos design

Als studio creëren we ontwerpen die zowel duurzaam als tijdloos zijn. We hechten veel waarde aan designs die niet afhankelijk zijn van trends. Daarom kiezen we voor duurzame materialen die lang meegaan en op verantwoorde wijze zijn geproduceerd. Zo kan iedereen langdurig en met een gerust hart genieten van de buitenruimte.

Studio REDD: jouw landschapsarchitecten bureau

Droom je van een exclusief ontwerp voor jouw landschap? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren landschapsarchitecten denken graag met je mee om jouw wensen om te zetten in een uniek en prachtig ontwerp.