Studio REDD landgoed oprijlaan

Oprijlaan met allure

De bestaande oprijlaan heeft aan de linkerkant al een mooie rij bomen. Aan de rechterkant stond echter hogere begroeiing zonder een duidelijke structuur. We hebben daarom aan de rechterkant ook kastanjes geplaatst, zodat er aan weerskanten een statige rij met bomen ontstaat. Ook hebben we de halfverharding van grind vervangen door kasseien. Hierdoor krijgt de oprijlaan opnieuw allure, waardoor het lijkt alsof deze altijd al zo heeft bestaan.

Vanuit de oprijlaan kom je bij de voortuin, waar een boomgaard met fruitbomen is geplaatst. De boomkronen van de fruitbomen verhullen het huis van verder af. Hoe verder je de oprijlaan oprijdt, hoe meer van het huis zichtbaar wordt. Ook is er vanaf hier een mooi doorkijkje naar een patiotuin aan de rechterkant van het huis.

Studio REDD landgoed toegang oprijlaan
Studio REDD landgoed moestuin

Patio en moestuin

De patiotuin is een fijne plek geworden om te verblijven en over de landerijen te kijken. De indeling van de tuin hebben we behouden, maar we hebben een uitgebreid beplantingsplan toegevoegd. Rustige, witte kleurtonen zorgen voor een sereen en dromerig beeld.

Aan de andere kant van het huis is een moestuin gemaakt, met als centraal onderdeel een grote eettafel. Hier kan de familie heerlijk samenkomen om te tafelen onder de pergola, omgeven door houten plantbakken waar de planten van de moestuin in staan. De moestuin bakken zijn daarbij op stahoogte gemaakt, zodat er vanuit praktisch oogpunt gemakkelijk getuinierd kan worden.

Vanuit de oprijlaan loopt er een rijbaan langs de moestuin en de bijkeuken. Zo kunnen boodschappen gemakkelijk uitgeladen worden, waarna je door kan rijden naar de parkeerplaats. Hier is gekozen voor een verharding van klinkers. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om rondom het huis een vierkant plateau van keien te leggen, waardoor het hele huis nog meer statigheid krijgt.

Studio REDD landgoed uitzicht
Studio REDD landgoed overgang landschap

Landgoed met grote vijver

Aan de achterkant van het huis ligt een uitgebreid landgoed met een vijver. Deze vijver hebben we volledig herzien door deze een andere vorm te geven. Ook hebben we bladerrijke oeverbeplanting toegevoegd, en is de helling er naar toe afgevlakt om het beter zichtbaar te maken. Op deze manier is de vijver een belangrijk middelpunt van de tuin geworden. Ook hebben we op 3 niveaus waterplanten toegepast, om zo het water te zuiveren. Daarnaast zal er nog een loungeplek aan het water worden gerealiseerd. Met als finishing touch het opnieuw bekleden van het bestaande bruggetje, heeft het gebied rondom de vijver een prachtige, landschappelijke structuur gekregen.

Studio REDD landgoed brug theehuis
Studio REDD landgoed vijver

Privaat én deels opgesteld

De bestaande bomenrij op het landgoed heeft een functie gekregen door aan het einde van de rij een prieel toe te voegen. Ook is er een wellness plek toegevoegd; een jacuzzi met eiken pergola er overheen en een prachtig uitzicht over het landgoed. Over de hele breedte van het gebied tussen de bomenrij en de wellness plek is een grote border toegevoegd. Een golvende border met prachtige, landschappelijke beplanting.

Recht tegenover de voordeur is een loungeplek gemaakt in de ronde vorm van de border. Een beschutte en met groen omgeven plek waar je heerlijk kan zitten. Ook is deze plek vanuit de leefkeuken gemakkelijk bereikbaar. Naast het private gedeelte van het landgoed is er ook een opengesteld gedeelte. Daar hebben we door middel van gemaaide paden in het landschap een herziene padenstructuur gecreëerd. Ook is er een extra waterplek én een ooievaarsnest toegevoegd. Tot slot zorgt het plaatsen van eenvoudige bruggetjes tussen alle percelen voor een interessante rondgang over deze prachtige plek.

In het ontwerp voor dit landgoed komt de kracht van samenwerking van onze specialisten op zowel tuinontwerp als landschapsontwerp bijzonder samen.

Heb je zelf een vergelijkbare opgave waarin we wellicht wat voor je kunnen betekenen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!