Complete tuinaanleg

Ben je op zoek naar begeleiding bij jouw tuinaanleg? Studio REDD is dé ontwerpstudio voor buitenruimtes. Ons creatieve team werkt nauw samen met ervaren hoveniers. Een ideale combinatie om van jouw tuin en plek te maken waar jij je écht thuis voelt. Meer informatie over hoe Studio REDD kan helpen bij jouw tuinaanleg? Lees dan snel verder of neem contact met ons op.

Onze tuinarchitecten realiseren jouw droomtuin

We dromen allemaal van een tuin die écht waarde toevoegt aan jouw huis. Een verlengstuk waar je tot rust kan komen of gezellig kan eten met familie en vrienden. Onze tuinarchitecten hebben jarenlange ervaring en staan klaar om jouw droomtuin te realiseren. Van het initiële tuinontwerp tot de uiteindelijke aanleg wordt alles onder leiding van één vaste projectarchitect ontworpen en nauwgezet uitgevoerd. Je kunt rekenen op persoonlijke begeleiding door het hele proces, met een vast contactpersoon die zorgt dat jouw tuin precies wordt zoals je voor ogen had.

Complete tuinaanleg bij Studio REDD

Bij Studio REDD maken we van jouw toekomstige tuin, jouw droomtuin. We beginnen met een goed gesprek om te onderzoeken waar jij blij van wordt, welk budget jij uit wenst te geven en wat past bij de locatie of het landschap. Van het eerste ontwerp tot de laatste plant, wij zorgen voor alles. We kiezen de beste materialen en zorgen voor mooie verlichting en planten die je tuin karakter geven. We werken alleen met de beste spullen en zorgen bij de tuinaanleg dat alles bij elkaar past. En als alles klaar is, checken we nog een keer of alles perfect is en conform afspraak. Met ons team wordt jouw tuinaanleg een soepel project.

1. Ontwerp en planning

Onze tuinarchitect kan pas aan de slag wanneer de specifieke wensen van de opdrachtgever helder in kaart zijn gebracht. Het vertrekpunt is dan ook de keukentafel. Onder het genot van een bak koffie gaan we met de opdrachtgever in gesprek en inventariseren we waar hij of zij naar op zoek is. Staat de wens en het budget van de opdrachtgever als een paal boven water? Dan gaan we over tot het Schets Ontwerp en de planning.

2. Grondwerk, bestrating en verlichting

De grote lijnen staan inmiddels op papier en de planning is voor elke partij duidelijk. Oude bestrating en beplanting wordt weggehaald in de bestaande tuin. We gaan aan de slag met de kern. Want welke ondergrond vormt de basis van jouw tuin? Wil je graag een tegel- of houten terras aanleggen, of heb je nog een ander specifiek verzoek? En niet onbelangrijk, de verlichting. Jouw nieuwe tuin kan nog zo mooi zijn, zonder sfeervolle verlichting is het niet af. Want juist in de zomeravonden kan er lang van de tuin worden genoten.

3. Uitwerking

Nu gaat het echt beginnen. In samenwerking met ervaren hoveniers en boomkwekers, wordt de tuin conform ontwerp aangelegd. Uiteraard blijven wij zeer nauw betrokken bij de uitvoering en houding wij zicht op de ontwikkelingen. Waar nodig sturen we bij en zo zorgen we ervoor dat jouw nieuwe tuin het perfecte plaatje wordt zoals je het in gedachte had. Na uitvoering gaan we verder met het decoreren van de tuin. Dat zien we terug in de volgende stappen.

4. Beplanting

Een beplantingsplan op maat maakt het verschil tussen ergens zijn en je écht ergens thuis voelen. Een weelderige tuin, groene afscheiding of juist een modern aangezicht met vaste planten. De beplanting geeft jouw nieuwe tuin zijn karakter. We nemen je mee in de wereld van beplanting, de keuzes die daarbij komen kijken en de eindeloze mogelijkheden. Zo kun je per seizoen zien hoe de beplanting eruit komt te zien. In Nederland, waar de seizoenen sterk wisselen en ook de winterperiode een behoorlijk aandeel heeft, dient er voldoende aandacht zijn voor de beplanting door de seizoenen heen. Het is ons streven om een jaarrond interessante beplanting neer te zetten. Dat is niet alleen in bloei, maar ook in bladstructuren en winterbeeld.

5. Tuinmeubelen

De tuin heeft al aardig vorm gekregen. Maar de nieuwe tuinaanleg kan pas van start gaan als we stap 4 hebben ingevuld. Want wat is een oogverblindende tuin zonder comfort? Daarom maken we het plaatje compleet met de keuze voor luxe tuinmeubelen. In de loop der jaren hebben we samenwerkingen opgebouwd met verschillende exclusieve tuinmeubelen. We garanderen dan ook A-kwaliteit en doen er alles aan om tuinmeubelen te vinden die precies in het straatje passen van onze opdrachtgever. Dat doen we met een stylingplan op maat. We houden rekening met het complete plaatje. Van loungebank tot parasol en van buitenhaarden tot potten in diverse vormen en materialen. We laten niets aan het toeval over.

6. Kwaliteitscontrole

We maken even een flinke sprong op de tijdlijn. Want de oude tuin is inmiddels ingeruild voor jouw droomtuin. Om zeker te weten of alles naar wens is, controleert de tuinarchitect op projectleider of alles volgens plan is uitgevoerd. Mochten er zich onverhoopt toch complicaties voordoen aan de nieuwe tuin, dan maakt de controleur een lijst van eventuele correcties en wordt er naar een oplossing gezocht.

Ervaren hoveniers

Studio REDD mag dan wel het creatieve brein achter jouw tuin zijn. Maar een nieuwe tuin aanleggen doen we niet zelf. Dat laten we over aan een goede hovenier uit ons opgebouwde netwerk. We kennen de wensen en behoeften van onze opdrachtgever en gaan op zoek naar een match met één van de hoveniers. Uiteraard blijven we wel nauw verbonden tijdens het aanleggen van een nieuwe tuin. Tijdens de realisatie checken we stap voor stap of alles wordt uitgevoerd conform het ontwerp of vastgestelde uitvoeringsmomenten. We bekijken per project wat de benodigde frequentie is om het project te laten uitblinken.

Contact opnemen

Voor een moderne, strakke of landelijke tuin

Ons zorgvuldig samengestelde team heeft één gemene deler; een passie voor het buitenleven, de natuur, schoonheid en architectuur. Dat zit er bij de meesten al van jongs af aan in. We maken dan ook graag ontwerpen voor allerlei soorten tuinen. Een moderne tuin met chique bestrating, luxe tuinen met houten terras of juist een strakke tuin met veel groen. Bij Studio REDD kun je terecht met al jouw wensen. Wij zijn er om jouw wensen tot leven te brengen in jouw nieuwe droomtuin.

De kosten van een tuin laten aanleggen

Zoals hierboven vermeld, verplaatsen wij ons in jouw wensen. We maken dan ook een ontwerp op maat. Er zijn verschillende keuzes die invloed hebben op de tuinaanleg kosten. Een vast kostenplaatje voor het aanleggen van een tuin is daarom niet realistisch. We gaan daarom eerst liever om tafel om jouw wensen in kaart te brengen. Zo weten we precies wat jij nodig hebt en hoe wij daar invulling aan kunnen geven. Neem daarom voor jouw exacte kosten contact op met Studio REDD en ontvang een offerte op maat.

Hulp nodig bij jouw tuinrealisatie?

Een nieuwe tuin aanleggen is een flinke investering. Daarom is het essentieel dat alles van begin tot eind soepel verloopt. Studio REDD speelt hierop in door niet alleen een op maat gemaakt tuinontwerp te bieden, maar ook de realisatie ervan zorgvuldig te begeleiden met de hulp van ervaren hoveniers. Wil jij je tuin laten aanleggen? Neem dan vandaag nog contact met ons op om jouw droomtuin werkelijkheid te laten worden.