Luxe dakterras ontwerp laten maken

Wat is er fijner dan genieten van een prachtig uitzicht op de plek waar je woont? Wanneer je huis beschikt over een dakterras, is dat een geweldige plek om te onthaasten en te genieten. Om het ideale dakterras te maken, is een goed dakterras ontwerp nodig. Een ontwerp dat de schoonheid van de plek benadrukt, en daarnaast een constructief solide terras waarborgt.

Jouw wensen, onze uitdaging

Wil jij graag een luxe dakterras met veel planten en een stijlvolle inrichting? We gaan graag met je in gesprek over je wensen, om zo samen een exclusief dakterras te verwezenlijken. Het ontwerpen van een dakterras is een specialistische opgave. Met teamwork en een nauwkeurige technische onderbouwing, is het ons gelukt om dakterrassen te ontwerpen én te realiseren op 70 meter hoog, pal aan de kust met extreme wind of op een oude fabriek met een gevoelige draagconstructie.

Onze expertise

Dakterrassen zijn er in alle verschillende soorten en stijlen. Van modern tot luxe of botanisch; er is heel veel mogelijk op een terras.

Hoe gaan we te werk?

Een dakterras ontwerp je eigenlijk vanaf twee kanten tegelijk. De wensen van de opdrachtgever kun je daarbij zien als de ‘bovenkant’, en de ‘onderkant’ is hetgeen wat het gebouw veilig kan dragen. Om een dakterras zowel mooi als veilig te ontwerpen is daarom een uitgebreide kennis nodig van wat elk element weegt. Als studio hebben we hiervoor een uitgebreide database opgebouwd en werken we bij elk project samen met een constructeur.

Kennismaking en analyses

Tijdens een eerste gesprek en locatiebezoek bespreken we wat de wensen van de opdrachtgever zijn. Ook bepalen we in samenwerking met een constructeur wat de draagkracht van het terras is, en brengen we andere technische details in kaart. Deze gegevens hebben invloed op wat er mogelijk is bij het ontwerpen van het dakterras. In sommige gevallen is er een vergunning nodig. Waar nodig ondersteunen wij bij het aanvragen van de benodigde vergunningen.

Ontwerpfases

Net als bij het ontwerpen van een tuin, doorlopen we bij een dakterras verschillende ontwerpfases. We inventariseren de wensen, maken een Schets Ontwerp, een Definitief Ontwerp en een Technisch Ontwerp. Met name het Technisch Ontwerp is bij een dakterras onmisbaar. Zo moet er bij het aanleggen van het terras rekening gehouden worden met verschillende ondergronden, draagkracht en bijvoorbeeld de wind.

Beplantingsplan

De sfeer van een luxe dakterras wordt voor een groot deel bepaald door de beplanting. In het beplantingsplan zetten we uiteen welke sfeer we willen creëeren met de planten, heesters en soms ook bomen die we uitgezocht hebben. Met de juiste beplanting voelt het terras aan als een oase van groen.

Dakterras laten aanleggen en beheren

Een dakterras laten aanleggen is een specialistische opgave waarbij meerdere professionals betrokken zijn. Als studio zijn wij hierbij in de lead en zien we er op toe dat alles volgens plan wordt uitgevoerd. Hierbij moet rekening gehouden worden met het aanleggen van draagconstructies, het kiezen van de juiste planten voor het klimaat en het ter plaatse krijgen van de gekozen materialen. Denk hierbij aan het huren van een kraan om grote bomen, planten, meubels of bouwmaterialen naar het terras te tillen. Bij het afronden van het aanleggen van het terras krijgen ook de gekozen meubels een plekje, zodat de inrichting precies past binnen het gemaakte dakterras ontwerp. Net als bij een tuin is goed beheer en onderhoud belangrijk om de planten in elk seizoen tot hun recht te laten komen.

Duurzaam en tijdloos design

Bij het ontwerpen van een dakterras kiezen wij voor duurzame materialen die lang meegaan en verantwoord zijn geproduceerd. Ook vinden we het belangrijk dat het design niet trendgevoelig is, maar juist tijdloos. Op deze manier kun je genieten van een prachtig terras dat jarenlang plezier geeft.

Laat je inspireren door onze projecten

Wil jij een luxe dakterras ontwerp?

Wil jij een luxe dakterras laten ontwerpen? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee om van jouw dakterras een heerlijke plek te maken!