Een dakterras met Ibiza Feeling

Ibiza kent verschillende gezichten. In het Noorden van Ibiza zie je bijvoorbeeld dat de luxe en natuur hand in hand gaan, zonder elkaar te bijten. Dat gaf ons inspiratie voor de invulling van het dakterras. Een keuze voor de combinatie van onder andere naaldbomen, siergras en een prachtig schaduwdoek zorgt voor een besloten sfeer. Op momenten dat het wat kouder wordt zorgen de bomen voor beschutting en de buitenhaard voor de warmte. De late uurtjes in de loungehoek kunnen op deze manier ook worden benut.

 

5 tips voor het dakterras

Door de jaren heen hebben we verschillende dakterrassen mogen ontwerpen. Het bovenstaande dakterras in Tilburg is er dan daar een van. Bij het aanleggen en inrichten van een dakterras loop je tegen verschillende zaken aan. Dat is de reden dat we er een blog over schreven, waarin je al onze tips terug vindt. Die lees je hier.

Wellness

De aanwezigheid van wellness mag niet ontbreken wanneer we spreken over het Ibiza gevoel. Het terras is dan ook voorzien van een jacuzzi. Ook voor de innerlijke mens is gezorgd middels de plaatsing van een buitenkeuken. Kortom, alle voorzieningen om maximaal te relaxen. Men heeft slechts een aantal dagen vakantie per jaar, maar zo’n dakterras maakt de thuiskomst toch wat minder pijnlijk.

 

dakterras ontwerp jacuzzi

Strategische plaatsing van groen

Het ontwerpen van een dakterras vergt absoluut veel denkwerk. Beplanting en bijbehorende grond zijn vaak zwaar en kunnen niet zomaar op iedere plek worden geplaatst. Hiervoor dient de dakbelasting te worden berekend en moeten de dragende muren inzichtelijk zien. Deze draagmuren zijn vervolgens te benutten voor het plaatsen van groen en zwaardere componenten. Denk bijvoorbeeld aan de jacuzzi.

Verschillende ruimten

In het ontwerp zijn verschillende ruimten te ontdekken. Zo zijn er verschillende zithoeken, waar de eigenaar beschut kan zitten. Om dat te waarborgen hebben we onder andere glaswanden geplaatst die de wind tegenhouden, maar tegelijkertijd het zicht niet belemmeren. De verschillende ruimten zijn via de houten vlonderpartijen te bereiken.