Ons DNA

Studio REDD is een ontwerpstudio voor de buitenruimte

Wij hebben de overtuiging dat een goed ontworpen buitenruimte het verschil maakt tussen ergens zijn en je écht thuis voelen. Wanneer wij werken aan een ontwerp, creëren we harmonie tussen architectuur, landschap en leefstijl.

In de particuliere markt ontwerpen en realiseren we doordachte tuinen die naadloos aansluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Voor professionele opdrachtgevers (zoals overheden, architecten en ontwikkelaars) ontwikkelen en verwezenlijken wij plannen voor de openbare ruimte die als van nature op hun plek vallen.

Meer weten over onze werkwijze?
Lees dan verder over hoe we te werken gaan in onze Particuliere en Zakelijke projecten.

Groen denken en doen

Voordat we starten met een ontwerp kijken we grondig naar de bestaande situatie. Waardevolle karakteristieken uit het landschap, kwalitatieve bestaande bomen en aansluitingen met de omgeving hanteren we graag als uitgangspunten.

We ontwerpen niet zomaar een tuin of buitenruimte, maar we denken integraal na over de succesfactoren van een groene en gezonde leefomgeving. Het team van REDD is hiervoor opgebouwd uit meerdere ervaren specialisten die onder leiding van één projectarchitect bij een project betrokken zijn.

Benieuwd naar ons brede portfolio aan gerealiseerde projecten?
Bekijk dan onze Particuliere en Zakelijke projecten.

Studio REDD DNA aansluiting landschap

Maakbaar en onder controle

Voor ons staan altijd de eindgebruiker en (groene) kwaliteit centraal. We gebruiken onze ambachtelijke visie op ontwerp om van grote schaal tot in maakbare details een doordacht ontwerp te realiseren. Onze ontwerpen zijn vanzelfsprekend en sluiten niet alleen aan op de wensen van de opdrachtgever, maar komen volledig tot zijn recht door een logische aansluiting op de context. Het eindresultaat is plek specifiek, helder in lijnvoering en een balans tussen architectuur en landschap.

Niet alleen het ontwerp, maar ook beplanting, materialen, verlichting en meubilair maken onderdeel uit van onze brede expertise. Wij durven te adviseren en doen dat op een heldere manier. Om een project te laten slagen nemen we ook graag alle aspecten voor de uitvoering in eigen hand. Planning, samenwerkingspartners en kosten houden we hiermee onder controle zodat wat we hebben ontworpen ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

Benieuwd hoe we ook voor jou project de controle in handen kunnen nemen?

Neem contact op
Studio REDD DNA Daan en Richard

Van jongensdroom tot veelzijdige studio

In 2009 startte Studio REDD als een droom van twee studievrienden. Naamgevers Daan en Richard ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan Van Hall Larenstein. Al snel bleken ze beiden sterk gefascineerd door natuur, architectuur en technologie. Nog tijdens hun studie richten ze Studio REDD op.

Richard koos na afronding van zijn opleiding voor nog een studie: Landschapsarchitectuur aan de TU Delft. Daan deed bij de Gemeente Breda waardevolle werkervaring op tijdens omvangrijke en complexe projecten. Daarna brak het moment aan waarop ze besloten om écht op eigen benen te gaan staan. Ze kozen fulltime voor Studio REDD. Die keuze bleek zowel professioneel als persoonlijk een succes. Studio REDD groeide door tot een multidisciplinaire ontwerpstudio die werkt aan een breed portfolio vol unieke projecten waarvan er inmiddels ook veel zijn gepubliceerd.

Benieuwd hoe we ook jou kunnen helpen met onze brede expertise?
Neem dan gerust contact op!