Landgoed ontwerp
laten maken

Bij een landgoed ontwerp staat de verbinding tussen woning, tuin en landschap centraal. Zo ontstaat een heerlijke plek van rust en ruimte, waar wonen, ontspannen en recreëren bij elkaar komen.

Samen werken aan een betoverende buitenruimte

Wonen in de natuur met veel rust en ruimte om je heen; een droom voor veel mensen. Wanneer je in het bezit bent van een perceel met meerdere hectares (5+) spreek je van een landgoed. Een prachtige plek om comfortabel wonen te combineren met het ontwikkelen van nieuwe natuur. Bij de ontwikkeling van een landgoed werken verschillende specialisten van onze studio samen. Een landschapsontwerper met veel ecologische en planologische kennis, én een tuinontwerper. Zo worden tuin en landschap met elkaar verbonden en gaan zij naadloos in elkaar over. Soms worden we gevraagd om een bestaand landgoed te herontwikkelen, soms om een heel nieuw landgoed te creëren.

Onze expertises

Landgoedontwerp komt voort uit een synergie van expertises, waarbij landschapsarchitectuur, ecologie en esthetiek samenkomen om tijdloze en uitnodigende landgoederen te ontwerpen.

De verbinding tussen tuin en woning

Of het nu gaat om een boerderij of een villa met een groot stuk grond, het versterken van de beleving en verbinding tussen de woning en het landgoed is een pijler waar elk goed landgoed ontwerp op is gebaseerd. Denk hierbij aan het aanbrengen van zichtlijnen, waardoor er vanuit de woning een prachtig uitzicht op het landgoed ontstaat. Vaak zal de begroeiing in de tuin rond de woning meer structuur hebben, terwijl de beplanting en bebossing die wat verder op het landgoed te vinden is, ruiger van karakter zijn.

In ons streven naar buitengewone landgoedontwerpen, bieden wij de mogelijkheid om de woning harmonieus op te laten gaan in het landgoed of om een bestaande woning te laten versmelten met een nieuw aan te leggen landgoed.

Zones creëren en versterken

Wanneer onze experts voor je aan de slag gaan, zullen zij het te ontwikkelen landgoed opdelen in verschillende landschappelijke zones. Vanuit de woning en de omliggende tuin kunnen er verschillende zones worden gecreëerd of versterkt. Denk aan zones als een (voedsel)bos, een weidegebied, een meer of poel met privéstrandje, maar ook een veld met zonnepanelen kan een plek krijgen in het geheel.

De reeds aanwezige elementen zoals een bestaand inheems bos, kunnen verrijkt worden met de toevoeging van planten en bomen. Hiermee kan in het landgoed ontwerp heel bewust gestuurd worden op bijvoorbeeld verbetering van de ecologische kwaliteit.

Hoe ontwikkelen we een tijdloos design?

Het ontwikkelen van een landgoed heeft decennia lang impact op de natuur en het omringende landschap. Het is dan ook van groot belang om een duurzaam en tijdloos design neer te zetten. Wij gebruiken bij voorkeur geen trendgevoelige beplanting en passen geen tuintrends toe. Het versterken van het natuurlijke gevoel van de plek geeft langdurig plezier voor mens én natuur.

Natuurschoonwet

De Natuurschoonwet is een Nederlandse wet die fiscaal voordeel biedt aan eigenaren van een landgoed. Als studio kunnen we adviseren over hoe gebruik gemaakt kan worden van deze mogelijkheden.

Wil jij een landgoed ontwerp laten maken?

Ben jij in het bezit van een landgoed en wil jij een ontwerp laten maken? Neem dan gerust contact met ons op en laat onze experts met je meedenken om ook jouw landgoed te ontwikkelen tot een plek van rust en ruimte.