Tuinrenovatie

Is jouw tuin toe aan een grondige tuinrenovatie waarbij jouw tuin weer voelt als thuis? Wij helpen je graag. Door bestaande elementen te behouden of juist een volledig nieuwe look te maken. Bij het laten renoveren van je tuin zijn er tal van mogelijkheden, zoals het toevoegen van stijlvolle meubels, de nieuwste technische snufjes, de juiste beplanting, en een fijne wellness.

Verbeter de uitstraling van jouw tuin

Waarom zou je kiezen voor een tuinrenovatie? Waar begint een goede tuinrenovatie en wat kost een tuinrenovatie? We vertellen je er graag meer over. Wellicht heb je een huis gekocht en is de bijbehorende tuin toe aan vernieuwing. Of woon je al jaren op een fijne plek en geniet je van de eens zo mooi bedachte buitenruimte, maar is je smaak veranderd. Je tuin laten renoveren kan veel aanleidingen hebben. Over het algemeen wil je de uitstraling van jouw tuin veranderen zodat je je weer thuis voelt in je tuin, door alle seizoenen heen en daarbij kunnen wij je helpen!

Complete tuinrenovatie

Bij een complete tuinrenovatie beginnen we bij het begin; we brengen in kaart hoe de tuin nu is opgebouwd en wat jouw wensen zijn voor een nieuwe tuin. Ook brengen we zaken als de grondsoort, ligging, zonuren, schaduwplekken en hoogteverschillen in kaart. Ook kijken we naar gebruiksfuncties; waar wil je in je tuin ontspannen kunnen zitten, waar wil je een plek om te eten en wellicht wil je wellness elementen toevoegen? We voegen al deze elementen samen tot een Schetsontwerp. Hierin laten we zien hoe de tuinrenovatie vorm kan gaan krijgen. We bespreken dit ontwerp met jou en nemen eventuele aanvullende wensen in het plan op. Daarna werken we alle technische details uit in een Definitief Ontwerp en maken we afspraken met een hoveniersbedrijf hoe we het afgesproken eindbeeld kunnen gaan realiseren.

Wanneer de uitvoering van de tuinrenovatie van start gaat, zal het hoveniersbedrijf allereerst de tuin leeghalen voor zover dat nodig is. Hierna zal stap voor stap de nieuwe tuin vorm gaan krijgen.

Contact opnemen

Hergebruik van planten en materiaal

In tegenstelling tot een complete tuinrenovatie kunnen natuurlijk ook elementen hergebruikt worden. We bekijken daarom altijd of de bestaande structuur van de tuin kan blijven staan. Daarbij kijken we naar planten en bomen die gezond en mooi zijn. We laten ze staan of herplanten ze, zodat ze in het nieuwe ontwerp een mooi plekje krijgen. Ook materialen kunnen goed hergebruikt worden. Denk aan een vlonder waarvan het hout nog in goede staat is en toegepast kan worden op een andere plek in de tuin. Of klinkers die nog goed zijn en opnieuw in de bestrating verwerkt kunnen worden. Een duurzame manier van omgaan met natuur en materialen.

 

Stappenplan van Studio REDD

Wat is nu precies de werkwijze wanneer je je tuin zou willen laten renoveren?
Hieronder nemen we je stapsgewijs mee in het proces.

1. Analysefase

Een tuinrenovatie begint met de Analysefase. Er gaat een grondige analyse vooraf aan een tuin renoveren. We brengen de bestaande planten, heesters en bomen in kaart. Ook bekijken we hoe de structuur van de tuin is, de verbinding met de omgeving, de zon- en schaduwligging en ook brengen we de kwaliteit van de bodem in kaart. Als basis voor een goed tuinontwerp laten we de tuin daarom graag digitaal inmeten zodat alles maatvast op tekening staat.

2. Schetsfase

Alle informatie die we in de Analysefase hebben verzameld, bekijken we zorgvuldig. We vertalen dit in een eerste concept waarin we de gewenste stijl kiezen en een eerste ontwerp maken voor de tuinrenovatie. Hierin leggen we de grote structuur neer van beplanting en gebruiksfuncties. Hierna werken we verder naar een Schets Ontwerp, waarin de wensen van de opdrachtgever en de bestaande kwaliteiten van de tuin worden gecombineerd in één plan. Graag combineren we dit met een door onze projectmanager opgestelde kostenraming zodat de benodigde investering gelijk inzichtelijk wordt en we samen kunnen zoeken naar hoe we het optimale uit het budget kunnen halen.

3. Voorlopig Ontwerp

In de fase van het Voorlopig Ontwerp werken we het tuinontwerp verder uit en maken we 3D beelden, waarin goed te zien is hoe de uiteindelijke tuinrenovatie eruit komt te zien. Ook voegen we een beplantingsconcept toe waarin we met referentiebeelden een beeld geven van de beplanting die we voorstellen en hoe deze per seizoen de sfeer in de tuin zal laten veranderen.

4. Definitief Ontwerp en Beplantingsplan

Na afronding van het Voorlopig Ontwerp werken we de benodigde details uit in een Defininitief Ontwerp. Denk aan aan materialenplan, verlichtingsplan en beplantingsplan. Ook voeren we gesprekken met de hovenier die de tuin kan gaan realiseren zodat we er zeker van zijn dat alles wat uitgewerkt wordt in de praktijk gerealiseerd kan worden en de bijbehorende prijsvorming van de hovenier goed onderbouwd en marktconform is.

5. Uitvoering

Tijdens de uitvoering van de tuinrenovatie zijn we regelmatig op locatie om de esthetische kwaliteit van de uitvoering te beoordelen en waar nodig met de hovenier af te stemmen over kleine aanpassingen als onverhoopt toch onvoorziene zaken naar boven komen. Een goed tuinontwerp is hierbij van belang, gecombineerd met jarenlange ervaring om wat ontworpen is ook in de praktijk maakbaar te laten realiseren.

6. Onderhoud

Is de tuin gerenoveerd en daarmee het eindbeeld behaald? Ook daarna denken we graag met je mee over het onderhoud van de tuin. Op deze manier kun je blijven genieten van jouw tuin, door alle seizoenen heen.

Laat je inspireren door onze projecten

Ben je benieuwd geworden hoe een tuinrenovatie eruit kan zien?
Neem een kijkje bij onze projecten die we al hebben mogen realiseren en laat je inspireren!

Ervaren vakmensen

Ons team van ervaren tuinontwerpers werkt samen met vakmensen die weten hoe ze een zorgvuldig uitgedacht ontwerp om kunnen zetten in praktische uitvoering. We werken samen met hoveniers die hun kwaliteit bewezen hebben en samen met ons streven naar het beste resultaat. Zo helpen we je om de tuinrenovatie die jij voor ogen hebt werkelijkheid te laten worden.

Duurzaam en tijdloos design

Als studio maken we ontwerpen die duurzaam en tijdloos zijn. We vinden het belangrijk dat onze designs niet trendgevoelig zijn. Ook kiezen we graag voor duurzame materialen die jarenlang meegaan en verantwoord zijn geproduceerd. Op deze manier kun je lang en op verantwoorde wijze genieten van de buitenruimte rondom je woning.

Tuinmeubelen

Bij een complete tuinrenovatie zijn nieuwe tuinmeubelen en accessoires niet weg te denken uit het eindbeeld. Wij geven graag een styling advies op maat, zodat de gekozen tuinmeubelen perfect passen in jouw tuin. Neem ook eens een kijkje op luxe tuinmeubelen om meer te lezen over het kiezen van de juiste, exclusieve tuinmeubelen.

Tuinrenovatie kosten

Wat kost een tuinrenovatie? Om dat goed in beeld te brengen kijken we graag, geheel gratis en vrijblijvend, naar jouw specifieke wensen in een adviesgesprek. De tuinrenovatie kosten zijn namelijk zeer variabel. Het hangt van verschillende factoren af hoeveel een tuinrenovatie kost; denk aan hergebruik van materialen en planten of bomen, de wens voor een zwembad of wellness, type materiaalgebruik, constructiekosten, enzovoort.

Jouw tuin laten renoveren?

Denk je erover om jouw tuin te laten renoveren? Neem gerust contact met ons op!
We denken graag me je mee hoe we jouw tuinrenovatie tot een succes kunnen maken.