Studio REDD villatuin dakterras Rotterdam

Villatuin met meerdere zones

Om deze wensen goed vorm te kunnen geven, hebben we de tuin opgedeeld in verschillende zones. Direct aan de woning ligt een dakterras wat verhard is middels keramische tegels. Dit terras vormt samen met het lagergelegen terras de eerste zone. Hier kan heerlijk worden getafeld. Het heeft een groene uitstraling gekregen door het plaatsen van potten en aluminium bakken met grote, wintergroene beplanting.

Studio REDD zwembad Rotterdam

Zwembad als middelpunt van de tuin

Ter verbinding met het lagergelegen terras is een strakke trap geplaatst waarvan je ook gemakkelijk verder loopt naar het wellness gedeelte met zwembad. Dit zwembad, een overloop zwembad, is uitgevoerd in natuursteen en heeft een houten vlonder die deels over het zwembad zweeft. Dit zorgt voor een warme sfeer en versterkt de water beleving. In het aangrenzende bijgebouw zijn functies als de gym en een sauna ondergebracht. Aan de linkerkant van het zwembad loopt een lange muur die het perceel afscheidt van het naastgelegen perceel. Voor deze muur is een overdaad aan bamboe geplaatst, wat de sfeer bij het zwembad intiem en groen maakt.

Aan de andere kant, parallel aan het zwembad ligt een lange verhoogde border. Deze vergroening is omlijst door een verhoogde keermuur die is bekleed met metalen platen die overeenkomstig met de kleur van de kozijnen. Een prachtige combinatie tussen strakke materialen en een groene, weelderige sfeer. Een lang klinkerpad voert je vervolgens naar de derde zone van de tuin richting een watergang die aan het einde van het perceel ligt. Dit klinkerpad is bewust in een gebogen lijn gelegd, waardoor er minder accent ligt op de eerdergenoemde knik. Ook verbindt deze lange lijn de verschillende zones in de tuin.

Studio REDD zwevende vlonder zwembad Rotterdam
Studio REDD villatuin vlonder zwembad Rotterdam

Van intieme sfeer naar informeler karakter

De derde zone van de tuin heeft een meer naar buiten toegekeerd karakter gekregen. Er is een sfeervolle zitkuil gemaakt van hout met op maat gemaakte zitgedeeltes. De ruimte rondom deze zitkuil voelt een stuk informeler door het toepassen van materialen als hout en grind. Er stond al een prachtige kersenboom die behouden is gebleven en een prachtige plek heeft gekregen in het beplantingsplan wat Mediterraan aanvoelt. Ook is er in deze zone ruimte gemaakt voor een speelplek met gazon, speelhuisje en trampoline. Direct aan de watergang is een houten vlonder gelegd, waar plaats is voor het aanleggen van een bootje.

Studio REDD Villatuin Zitkuil
Studio REDD Villatuin Zitkuil kussens

Familietuin met veel beleving

Het realiseren van deze familietuin met veel verschillende gebruiksfuncties was een bijzondere uitdaging. Ons team van tuinontwerpers heeft van het uitdenken van technische details en constructieve uitdagingen tot het verzorgen van de volledige styling van deze tuin een prachtig eindbeeld neer weten te zetten. Benieuwd hoe we dit ook voor jou zouden kunnen doen? Neem dan gerust contact op!

Studio REDD overloop zwembad Rotterdam verlichting