Exclusief tuinontwerp laten maken

Een exclusief tuinontwerp van Studio REDD is er één op maat. Onze tuinontwerpen worden gekenmerkt door ‘vanzelfsprekendheid’. We willen niet dat onze ontwerpen zelf de aandacht trekken. Het gaat erom dat het leven van onze opdrachtgevers weerspiegeld wordt. We geloven dat een goed tuinontwerp het verschil maakt tussen ergens wonen of je écht thuis voelen. Dat maakt jouw plek tot een droomtuin waar je jarenlang plezier van hebt.

Tuinarchitecten met passie

Het team van REDD bestaat uit mensen die van jongs af aan een passie hebben voor het buitenleven, de natuur, schoonheid en architectuur. Deze passie is terug te zien in de ontwerpen. Van weelderige beplanting tot een moderne tuin met strakke elementen; het ambacht van het juiste materiaalgebruik en de liefde voor de natuur lopen als een rode draad door elk tuinontwerp. Als studio hebben we inmiddels jarenlange ervaring in het bijdragen aan complexe bouwprojecten. Een tuinontwerp wordt altijd onder leiding van één vaste projectarchitect ontworpen en uitgevoerd. Een open houding en samenwerking vanaf een vroeg stadium van het project zijn hierbij voor ons cruciaal.

Onze expertise

Van high end tuinontwerp, landelijke tuin of moderne tuin, tot een tuin voor het hele gezin; een goed ontwerp voor een mooie tuin past precies bij jouw wensen als opdrachtgever. We hebben als studio al veel uiteenlopende projecten mogen opleveren. Bekijk hieronder de verschillende soorten projecten waar we aan gewerkt hebben.

Ontwerpproces

Wat maakt een tuinontwerp nu tot een goed tuinontwerp? Het begint allemaal bij het inventariseren van de wensen in een goed gesprek aan de keukentafel. Daarna volgt een grondige analyse van de kavel en wordt een vroegtijdige samenwerking opgestart met de betrokken partners. Vervolgens maken we een Schets Ontwerp, waarbij we ons richten op de lijnvoering en het logisch aan elkaar koppelen van ruimtes. Tijdens een presentatie op de studio bespreken we samen of we jullie wensen goed vertaald hebben. Vaak ontstaan er in dit gesprek nog weer nieuwe inzichten, die we meenemen naar de volgende stap: het Definitief Ontwerp.

In deze fase vertalen we het eerste ontwerp naar een 3D ontwerp. Het tuinontwerp komt nu echt tot leven! Naast de 3D-beelden voegen we ook een beplantingsconcept met referentiebeelden toe, waarin een beeld gegeven wordt van hoe de beplanting er per seizoen uit zal komen te zien. Het Technisch Ontwerp is een belangrijke stap om van het ruimtelijk ontwerp naar de uitvoering over te gaan. Zo kan de uitvoerende partij een goed onderbouwde offerte maken en is precies bekend hoe het tuinontwerp uitgevoerd moet worden.

Lees meer

Schetssessie in de Black Barn

Laat je inspireren middels een leuke sessie van ongeveer 2 uur en bespreek met onze tuinontwerper de eerste ideeën!

Is je tuin toe aan een update maar weet je nog niet goed waar te starten of hoe dit aan te pakken? Onze ontwerpers hebben jarenlang ervaring en weten waar en met welke visie te beginnen. Een schetssessie bij ons op de studio in Goirle kan hiervoor een goede start zijn. Op basis van locatiefoto’s en tekeningen van de woningen en jouw wensen schetsen we een eerste concept. Met de eerste schets onder de arm een blik in onze materialen bibliotheek van wat er allemaal mogelijk is ga je geïnspireerd weer naar huis. Uiteraard helpen we je ook daarna graag verder, maar hoe dat te doen kunnen we het beste aan het einde van de schetssessie bespreken.

Benieuwd hoe we ook jouw tuin snel van een nieuwe visie kunnen voorzien?
Neem dan hieronder contact op en boek een schetssessie bij ons op de studio!

Schetssessie

Tuinaanleg en beheer

In de fase van tuinaanleg komt jouw droomtuin tot leven! Worden er nieuwe bomen geplant? Dan gaan we samen naar de boomkweker om de mooiste exemplaren uit te zoeken. Ook zoeken we vaak samen naar tuinmeubelen en accessoires voor de terrassen. Tijdens de realisatie zijn we nauw betrokken en bekijken we stap voor stap of de tuin conform het tuinontwerp wordt uitgevoerd. Alleen op deze manier kunnen we toezien op een exclusieve tuinaanleg. Na oplevering begint de tuin aan zijn natuurlijke ontwikkeling. Goed beheer, waaronder nazorg van de beplanting, helpt om de ontwikkeling te sturen en ervoor te zorgen dat de tuin elk jaar alleen nog maar mooier wordt. Zo kunnen we het resultaat van een prachtige, exclusieve tuin behalen zoals we in de ontwerpfase samen als droombeeld hebben doorgenomen.

Onze exclusieve tuinen

Ben je benieuwd geworden naar onze exclusieve tuinen? Als studio hebben we al veel uiteenlopende projecten mogen ontwerpen en realiseren. Denk aan een landelijke tuin met golvende structuren en veel natuurlijke elementen, of moderne tuinen met strakke lijnen en speelse elementen. Een exclusieve tuin past altijd bij jouw levensstijl en is in harmonie met het omringende landschap.

Bekijk projecten

Internationaal werk

Een tweede huis in het buitenland. Voor veel van onze opdrachtgevers is het een beloning voor het harde werken en het voornemen om meer te gaan ontspannen. Vaak heeft dit huis een fijne tuin, maar hoe zorg je ervoor dat die net zoals in Nederland aan jouw wensen voldoet? Hoe vind je lokale bedrijven die je snappen? En stel je vraagt ons als studio om een tuinontwerp te laten maken, weten wij dan wel wat er allemaal bloeit en groeit?

Van een extreem koud klimaat hoog in de bergen tot heerlijke mediterrane warmte aan de Middellandse zee, elk project begint ook hier met een grondige analyse. Het is daarvoor cruciaal dat we de plek bezoeken en in het omringende landschap onderzoek doen. Op basis van deze kennis en inspiratie gaan we aan de slag met het tuinontwerp. Samenwerking is daarbij allesbepalend en daarom zijn we ook tijdens de aanleg regelmatig op locatie om de voortgang te checken. Verder communiceren we veel digitaal in het bouwteam zoals we dat ook in onze Nederlandse projecten gewend zijn te doen. Op deze manier kunnen we ook in het buitenland werken aan het realiseren van exclusieve tuinen.

Wil jij een exclusief tuinontwerp laten maken?

Heb jij een nieuwe tuin en wil jij ook een exclusief tuinontwerp? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee om jouw wensen om te zetten in een exclusieve tuin.