Expertise particuliere projecten

Werkwijze

De tuinontwerpen van Studio REDD worden gekenmerkt door rust en ‘vanzelfsprekendheid’. We willen niet dat onze ontwerpen zelf de aandacht trekken. Het gaat namelijk niet om ons maar om het leven van onze opdrachtgevers te vertalen en het beste uit de plek te halen. We geloven dat een goed ontworpen tuin het verschil maakt tussen ergens wonen of je écht thuis voelen.

Het team van REDD is hiervoor opgebouwd uit meerdere specialisten die onder leiding van één vaste projectarchitect betrokken zijn. Onze tuinontwerpen zijn functioneel en onderbouwd door jarenlange ervaring. De materialen die we toepassen zijn ingetogen en duurzaam en zorgen dat de aandacht vooral op de beplanting en beleving van de seizoenen wordt gevestigd. Hoe mooi is het vervolgens dat de tuin na oplevering elk jaar nóg mooier gaat worden wanneer de beplanting zich helemaal ontwikkelt?

Als studio hebben we veel ervaring opgedaan in (complexe) bouwprojecten. Een open houding en samenwerking zijn hierin voor ons cruciaal, net als het durven adviseren wat het beste is voor het geheel van het project.

Lees meer over onze werkwijze

Tuinontwerp

Een tuinontwerp begint met een grondige analyse. Hoe ligt de woning in het landschap, hoe is de bezonning door de dag heen en met welke bodemsoort hebben we te maken? Is er een hoge waterstand, invloed van zoute zeewind en hoe is het bijvoorbeeld met de levensverwachting van de bestaande bomen?

De antwoorden op deze vragen combineren we in ons tuinontwerp met de wensen van de opdrachtgever en een passie om binnen en buiten met elkaar te verbinden. Vaak werken we hiervoor samen in een bouwteam met de architect en interieurarchitect, maar ook met onder andere zwembadbouwers, beveiliging experts en installateurs. Een krachtig tuinontwerp heeft in de uitwerking veel aandacht nodig om zijn essentie te behouden. Tijdens het langdurige traject van het bouwen van een huis blijkt dat opdrachtgevers de tuin vaak één van de leukste onderdelen van het bouwproces vinden. Dat is de kracht van groen waar we elke dag met passie aan werken! Bekijk onze projecten of neem contact op.

Lees meer

Landgoed ontwerp

Een landgoed ontwerp je op meerdere schaalniveaus tegelijk. Op grote schaal ontwerp je bijvoorbeeld bospercelen, open landerijen en waterpartijen. Op kleinere schaal wordt er een sterke verbinding met de woning en de tuin gemaakt.

Wanneer is iets een landgoed? De overheid bestempelt een landgoed als zodanig wanneer deze minimaal 5 hectare groot is. Ook geeft ze zelfs bepaalde fiscale voordelen als het landgoed onder de Natuur Schoon Wet valt. Als studio zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van (nieuwe) landgoederen. Dit doen we door het combineren van onze interne specialismen. Zo werkt er bijvoorbeeld een landschapsontwerper met veel ecologische- en planologische kennis én een tuinontwerper aan een project. Zo zorgen we dat de plannen op alle schaalniveaus worden ontworpen. Bekijk onze projecten of neem contact op.

Lees meer

Dakterras Ontwerp

Een dakterras ontwerp je eigenlijk vanaf twee kanten tegelijk. De wensen van de opdrachtgever kun je daarbij zien als de ‘bovenkant’ en als de ‘onderkant’ dat wat het gebouw veilig kan dragen.

Om een dakterras zowel mooi als veilig te ontwerpen is daarom een uitgebreide kennis nodig van wat elk element weegt. Als studio hebben we hiervoor een database opgebouwd en werken we bij elk project samen met een constructeur. Op deze manier is het ons gelukt om dakterrassen te ontwerpen én te realiseren op 70 meter hoog, pal aan de kust met extreme wind of op een oude fabriek met een gevoelige draagconstructie. Het teamwork en de technische onderbouwing maakt dat het ontwerpen van dakterrassen een specialistische opgave is geworden waar we graag aan werken! Bekijk onze projecten of neem contact op.

Lees meer

Internationaal

Een tweede huis in het buitenland. Voor veel van onze opdrachtgevers is het een beloning voor het harde werken en het voornemen om meer te gaan ontspannen. Vaak heeft dit huis een fijne tuin, maar hoe zorg je ervoor dat die net zoals in Nederland aan jouw wensen voldoet? Hoe vind je lokale bedrijven die je snappen? En stel je vraagt ons als studio de tuin te ontwerpen, weten wij dan wel wat er allemaal bloeit en groeit?

Van een extreem koud klimaat hoog in de bergen tot heerlijke mediterrane warmte aan de Middellandse zee, elk project begint ook hier met een grondige analyse. Het is daarvoor cruciaal dat we de plek bezoeken en in het omringende landschap onderzoek doen. Op basis van deze kennis en inspiratie gaan we aan de slag met het tuinontwerp. Samenwerking is daarbij allesbepalend en daarom zijn we ook tijdens de aanleg regelmatig op locatie om de voortgang te checken en communiceren verder veel digitaal in het bouwteam zoals we dat ook in onze Nederlandse projecten gewend zijn te doen.

Benieuwd wat we ook voor jou in het buitenland kunnen betekenen?
Bekijk onze projecten of neem contact op