Verlengstuk van de woonkamer

Het dakterras voelt aan als een verlengstuk van de woonkamer. De verbinding tussen binnen en buiten ontstaat grotendeels door het veelvoudige hout en groen wat in het interieur is gebruikt terug te laten komen op het dakterras. Verder is de relatie gelegd door het kleurgebruik, waarbij zwart, mat goud, lichte kleuren en aardewerk de boventoon voeren in deze moderne look.

 

Dakterras beplanting in potten
Dakterras beplanting

Verschillende zitplekken

Het dakterras is driehoekig, een vorm die vervolgens in verschillende plekken is ingedeeld. Zo is er een grote eettafel geplaatst voor de schuifpui. Vanuit deze hoek hebben de bewoners zicht op het gehele dakterras. Boven de tafel hangt een bijzondere wandlamp, een echte eyecatcher. Rechts van de tafel is een verhoogd vlonder gecreëerd met een nieuw zitgedeelte. Links bevindt zich een klein loungegedeelte met gashaard. Een waar icoon op het terras is een mat gouden buitendouche. Meer lezen over een buitendouche op een dakterras? Zie dan ook ons project Dakterras Knokke.

Dakterras met eettafel en bankje

Groene oase

Het dakterras krijgt een groen karakter door de balustrade aan te kleden met groen in verhoogde, op maat gemaakte, zwarte plantenbakken. De beplanting is in samenwerking verzorgd met Gerda’s Bloemen. Voor de scheiding van de verschillende plekken wordt ook groen ingezet. De ‘urban jungle’ beplanting geven veel sfeer aan het terras en de potten van Domani zetten extra kracht bij de luxe uitstraling van het dakterras.

Buitendouche op dakterras