Buitenruimte Bernardus Golf
Toegangspoort hotel tuin

Boutique hotel

Op een kavel grenzend aan de zuidkant van Golfbaan Bernardus is het boutique hotel gevestigd. Zuidelijk hiervan grenst een langwerpig kavel, waarvan de buitenruimte heringericht moest worden. De herbestemming van de verbinding tussen hotel en restaurant was een belangrijk onderdeel. Bovendien moest de buitenruimte van het hotel aansluiten bij de allure van het terrein.

Border beplantingsplan
Zwembad hotel

Verschillende ruimtes

De kavel is, net als het kantoor, opgedeeld in verschillende ruimtes, die ieder een eigen sfeer kennen en deze eigen sfeer is gekoppeld aan functies. De buitenruimte van het hotel kan als het ware opgedeeld worden in verschillende zones.

Grenzend aan het hotel is een ruim terras, uitgevoerd in een hardhouten vlonder, aan de achterzijde van het hotel is gekozen voor een terras van keramische tegels, waar voldoende ruimte is voor verschillende zitplekken voor de gasten van het hotel. Vanaf het terras aan de achterzijde loop je eenvoudig door naar een extra terras opgevolgd door de wellness. In de wellnessruimte bevindt zich een 12 meter lang zwembad in een composiet vlonder. Voorbij het zwembad bevindt zich de tennisbaan.

Terrassen hotel ontwerp
Tennisbaan hotel architect

Beplanting

De verschillende ruimtes van de hoteltuin worden van elkaar gescheiden door middel van groen. Hierdoor ontstaan er prettige verblijfsplaatsen in een groene cocon. De weelderige beplanting, bestaande uit meerstammige bomen, siergrassen en vaste planten, legt een duidelijke verbinding met de groeninrichting van de golfbaan en het omliggende landschap.