Studio REDD Excellence France villa Frankrijk

Verbonden met het landschap

Het terrein is in de loop van de tijd een prachtig stuk natuur geworden. Bomen zijn doorgeschoten en zaailingen hebben zich geplant. Hierdoor is een landschap ontstaan met kruidenrijke beplanting en veel diversiteit. Aan ons de vraag om het merendeel hiervan te behouden, maar tegelijkertijd ook structuur aan te brengen zodat het een comfortabele landschapstuin wordt.

Een landschap dat in deze omgeving op een natuurlijke wijze thuishoort en zich handhaaft zonder al teveel onderhoud.

Studio REDD Excellence France oprijlaan
Studio REDD Excellence France guesthouse

Bestaande structuren hergebruiken

Om een goed beeld te krijgen van het perceel en de omliggende natuur, zijn we op bezoek geweest en hebben we het terrein zorgvuldig in kaart gebracht. Wat kunnen we behouden en wat moet anders? Veel van de bestaande structuren kunnen hergebruikt worden. We zagen een prachtige laan met een driedubbele bomenrij. Deze is lange tijd niet onderhouden en zal goed onder handen worden genomen, zodat deze in volle glorie hersteld kan worden.

Er zal een zachte overgang gemaakt worden naar de gebieden met gras, die meer recreatief gebruikt zullen worden. Ook wordt er een zitgedeelte rondom de woning gemaakt worden. Besloten en met voldoende schaduw, om bescherming te bieden aan de warme, Franse zon. Verbindend in het landschap zal de padenstructuur zijn met logische looplijnen. Ook is er ruimte gemaakt voor parkeren en zal er een zwembad geplaatst worden. Dit zwembad zal naadloos opgaan in het omringende landschap.

Studio REDD Excellence France bomenlaan
Studio REDD Excellence France landschapstuin

Natuurlijke materialen

Voor de uitwerking van dit plan maken we gebruik van natuurlijke materialen die thuishoren in de Provence. Zo zullen we gebruik maken van terra cotta die gemaakt wordt door een lokale partij. Tijdens ons bezoek aan dit perceel zijn we bij de producent langs geweest om dit product te bekijken. Ook zullen natuurlijke kunstobjecten worden toegevoegd als markeringspunt in het landschap. Daarnaast gebruiken we natuurlijke rivierkeien om de paden mee te maken.

Bij projecten in het buitenland is een nauwe samenwerking tussen de betrokken partijen van groot belang. We zijn daarom op locatie geweest met de bouwbegeleider en de opdrachtgever, en we hebben sessies gehad met de architect. Zo gaan we samen voor een optimaal resultaat en een soepele uitvoering.

Studio REDD Excellence France binnen buiten
Studio REDD Excellence France poolhouse

In dit project werken we samen met onze lokale partner Excellence France.
Deze partij zal de belangen van onze opdrachtgever in Zuid Frankrijk behartigen.

Op deze manier kunnen we het project van begin tot eind soepel laten verlopen en zo de opdrachtgever ontzorgen, onder andere op het gebied van het aanvragen van de benodigde vergunningen.