groene oprit

Beschutte en tropische tuin aan het strand

Aan de voorzijde van dit project staan veel palmbomen, wat de typisch tropische sfeer van het eiland zo kenmerkt. Wanneer je komt binnenrijden in de schaduwrijke binnentuin kun je parkeren in een groene, beschutte omgeving dankzij de inhammen in de rustige, golvende beplanting. Via de patio loop je naar de achterzijde van de tuin die direct grenst aan de zee met privéstrand. Vanuit de tuin kijk je uit op één van de mooiste plekken van Bonaire: ‘klein Bonaire’. Dit is een onbewoond eiland, waar naartoe gevaren kan worden.

Tuinontwerp met lokale elementen

Er is gekozen voor rustige kleuren en natuurlijke materialen, zoals natuursteen, hout en beton. Ook wordt er gebruik gemaakt van koraalsteen voor de plantenbakken en de buitendouche. Koraalsteen is afgestorven koraal wat aanspoelt; een materiaalsoort wat in deze omgeving veel toegepast wordt. Door deze natuurlijke materialen en eenvoudig kleurenpalet wordt een rustige sfeer gecreëerd. Ook in de keuze voor beplanting is rekening gehouden met een rustig beeld, waarbij de veranda wel enkele planten met tropische kleuraccenten krijgt. Hiermee dragen we bij aan de biodiversiteit, omdat deze planten bijvoorbeeld veel kolibries aantrekken.

Benieuwd hoe we als studio aan internationale tuinontwerp projecten werken?
Bekijk dan bijvoorbeeld ook dit Mediterrane Villatuin project in Spanje.

Luxe buitenverblijf Bonaire
tuinontwerp Bonaire

Intiem buitenverblijf met zwembad

Er is een uitgebreid lichtplan gemaakt, waarbij de parking indirect aangelicht wordt vanuit de bomen, en de lampen rondom de villa’s consequent aan de buitenmuren worden vastgemaakt. Hoe verder richting het strand, hoe minder verlichting. Op deze manier dragen we bij aan zo min mogelijk lichtvervuiling, zodat zowel mens als dier kunnen genieten van bijzondere de sfeer van een avond aan het strand.

Elke villa beschikt over een zwembad, van waaruit je direct uitzicht hebt op de zee en het strand. De zwembaden zijn voorzien van een extra zandfilter in verband met de ligging aan het strand. Ook is er een stijlvolle buitendouche geplaatst voor een verfrissende ervaring na het zonnen of een duik in de zee. De tuin biedt meerdere plekken om te verblijven; de loungeplek biedt een schaduwrijke plek om te relaxen en te genieten van het uitzicht. Ook kan er buiten gegeten worden aan de eettafel onder de pergola op het terras wat direct aan de villa grenst.

De villa’s kunnen tenslotte afzonderlijk óf gezamenlijk verhuurd worden. Afhankelijk hiervan is er een poort toegevoegd die beiden terrassen gemakkelijk kan verbinden of juist afschermen voor de benodigde privacy. Een bijzonder project op een eveneens bijzondere plek waar ruimte is voor zowel mens als natuur!

Luxe tuin met zwembad op Bonaire