Tuinontwerp Marbella groene oase binnenplaats

Het zwembad centraal

Achter de bestaande villa staat een groot poolhouse die de ruimte van de tuin ver opslokt. Besloten werd het poolhouse te slopen en het diepe zwembad terug te zagen tot normale diepte. Zo ontstaat een heerlijke vlakke ruimte zonder traptreden die we middels het tuinontwerp tot een groene oase hebben omgevormd.

Rondom het centraal gelegen zwembad zijn in samenwerking met Piet Boon een aantal verblijfsplekken ontworpen. Zo zijn er ligbedden omringd door palmen, een grote pergola met lounge en eettafel om heerlijk in de schaduw te verblijven en een overdekt terras aan de woning om ’s ochtends vroeg een kopje koffie te drinken.

Tuinontwerp Marbella pergola rustieke waterbak

Combinatie van lokale en moderne materialen

In onze tuinontwerpen werken we graag met lokale invloeden.
Of het nu in Nederland is of zoals we eerder al eens bij een ander project in Spanje deden.

De omstandigheden zijn een letterlijke voedingsbodem voor onze tuinen, maar ook is de lokale ervaring en het gebruik én de verwerking van materialen van groot belang voor de kwaliteit op lange termijn. In dit tuinontwerp hebben we daarom gekozen voor een combinatie van materialen. Materialen met in kleurstelling een moderne interpretatie zoals het natuursteen op de terrassen die ook in het interieur wordt gebruikt, maar ook kasseien en in het beton gelegde pebbles die verwijzen naar hoe in het oude centrum van Marbella de straten zijn geplaveid.

Centraal tussen de twee pergola’s plaatsen we tenslotte een oude massieve watertrog om door de dag heen drankjes in koel te houden. Een element die in de bergdorpen rondom Marbella nog veel voorkomt en hier een perfecte balans vormt tussen het gebruik van lokale en moderne materialen.

Tuinontwerp Marbella zwembad en buitendouche
Tuinontwerp Marbella lokale materialen