zwarte tuin met zwembad

De levensstijl staat centraal

Het omliggende landschap van deze villa bestaat uit een bosrijke omgeving, een landschap waar je snel tot rust komt. Niet onbelangrijk voor een opdrachtgever met een succesvolle onderneming. Ook in het tuinontwerp is rekening gehouden met de levensstijl van de opdrachtgever. Een tuin moet zorgen voor de nodige ontspanning. Daarom hebben we een aantal wellnesselementen in het ontwerp opgenomen, zoals een infinitypool, buitendouche, Jacuzzi en verschillende plekken om te relaxen.

Zwarte tuin met zwembad

Verbinding tussen tuin en villa

In dit tuinontwerp sluiten we aan op de herkenbare stijl van Eric Kuster.
Zijn team heeft het interieur en de verbouwing voor deze villa in Poppel verzorgd.

De kleurstellingen, stoere warme materialen en het stijlvolle interieur zijn doorgetrokken in het tuinontwerp. De bamboe elementen, antracietkleurige gevel en betonnen terras zorgen voor een rauwe Japanse sfeer. Deze wordt doorgezet in de aanwezige kunst, de houten terrassen, het aardewerk en de beplanting. Op deze manier leggen we de optische verbinding tussen het interieur en de tuin.

Grote gebaren en eenduidige beplantingskeuze

Het concept van beplanting is gebaseerd op de aanwezigheid van grote stoere gebaren met een eenduidige beplantingskeuze. In contrast met de antracietkleurige muur van de woning is gekozen voor een grote meerstammige sierkers, die in het voorjaar explosief bloeit en zijn roze bloemwolken toont. Dit geeft een fijne seizoensbeleving van de tuin.

Aan de voorzijde en de flanken van de villa zorgen weelderige borders van siergrassen voor een fraaie overgang tussen woning, terras, tuin en landschap. Studio REDD is verantwoordelijk voor de totale inrichting van de tuin en de bouwbegeleiding. Zo zijn de bomen samen met opdrachtgever uitgezocht en hebben we een voorstel gedaan voor het meubilair, potten, verlichting en het zwembad. Zo zorgen we voor een turnkey oplevering.

Meer weten over hoe dit aanpakken? Lees dan verder over onze Werkwijze.

Overloop zwembad als eyecatcher

Rondom de achterzijde van de villa was tijdens een vorige verbouwing een betonnen vloer gegoten dat als terras dient. Centraal in het terras is gekozen voor een echte eyecatcher in de vorm van een overloop zwembad die grenst aan de zitkuil. In deze zitkuil wordt in alle rust van de tuin en omgeving genoten. Om de beleving van de tuin extra kracht bij te zetten is de bosrijke omgeving uitgelicht, waarmee we in het tuinontwerp ook diepte creëren.

zwembad tuin belgie