tuinontwerp natural raw
tuintrends voor 2018

Verbinding met de natuur

Het eerste dat ons opvalt bij het bezoek aan de tuin is de prachtige omliggende natuur die bestaat uit een duin-achtige omgeving. Ons team van tuinarchitecten heeft o.a. deze omgeving gebruikt als inspiratie voor het tuinontwerp. Naast de eigen kust -en duinomgeving is er ook gekeken naar invloeden uit het buitenland. Het was de wens om de tuin in een Ibiza-achtige uitstraling te ontwerpen. Uiteindelijk is gekozen voor de stijl “Natural Raw”. In het ontwerp zijn de droom van de opdrachtgever, de kwaliteiten van de omgeving en de (binnenhuis)architectuur samengebracht.

Het tuinontwerp verbinden met het interieur

Voor het beoogde open karakter en gewenste lichtinval is de omgeving en het bestaand kavel kritisch bekeken. En zijn er een aantal omringende bomen weggehaald. Dit maakte het kavel minder donker en gaf meteen ruimte om de terrassen te plaatsen. Voor en achter in de tuin zijn vlonder terrassen geplaatst die verschillende plekken met elkaar verbinden. Aspar Tuinaanleg is verantwoordelijk voor de volledige aanleg van de tuin. Wij hebben gedurende het project de begeleiding verzorgd.

In ieder modern tuinontwerp kijken we ook naar de verbinding tussen interieur en exterieur. De keuze voor een keramische tegel (in betonlook), die zowel binnen als buiten wordt gelegd zorgt voor een duidelijke verbinding tussen binnen en buiten.

Meer lezen over hoe we binnen en buiten verbinden? Zie dan ook project Dakterras Knokke.

tuinarchitect hoekvanholland