Tijdig aangehaakt in het bouwteam

Zowel voor de eigenaar als de opdrachtnemers zijn er verschillende voordelen van een vroege betrokkenheid. Alle wensen worden geïnventariseerd en gerealiseerd. Landschappelijke uitdagingen worden ingeschat en bestaande leidingen worden weggewerkt. Het laatste is belangrijk voor het aanbrengen van de nieuwste technologieën, zoals bijvoorbeeld Domotica.

Meer zien van een project waarin we met Eric Kuster binnen en buiten hebben verbonden?
Zie ons project Wellnesstuin in Poppel.

Technologie en duurzaamheid komen samen

De bewoners wilden een wellnesstuin met de laatste technologische innovaties. De tuin mocht echter niet inboeten aan duurzaamheid. Daarom is de tuin voorzien van de laatste Domotica, waar je licht en geluid mee aan kunt sturen. Dat doe je bijvoorbeeld met je smartphone of tablet. Het levert woongenot op en bovenal ga je zo bewust met energie om.

Daar blijft het niet bij. Het roldek van het zwembad is voorzien van zonnecellen. Op momenten dat je geen gebruik maakt van het zwembad, rol je het dek uit. Door de zonne-energie kan het zwembad vervolgens worden verwarmd.

Veiligheid in de tuin

Gaan een moderne wellnesstuin en kinderen wel samen? Daar kunnen we volmondig “ja” op antwoorden. Het wellnessplateau is ingericht met een zwembad. Voor de betegeling is gekozen voor een keramische tegel. Een strakke tegel met een oppervlak dat niet glad wordt, geen algen aantrekt en goed is schoon te maken. Zo kunnen de kinderen veilig spelen op het plateau.

Het zwembad heeft niet alleen een recreatieve functie. Het water van het zwembad dient namelijk ook als extra buffer voor het sprinklersysteem in de tuin. Een extra veiligheidsmaatregel, getroffen in verband met het rieten dak.