De ideale wellnesstuin

Hoe ziet jullie droomtuin eruit? Een vraag die we eigenlijk bij ieder gesprek met opdrachtgevers stellen. Dat doen we om te achterhalen wat nu de must-haves en wat de nice-to-have’s zijn. Regelmatig wordt ons de wedervraag gesteld, enerzijds uit nieuwsgierigheid, anderzijds om wat extra inspiratie op te doen. Reden voor ons om er eens een stevige blog over te schrijven. Hoe ziet nou die droomtuin er volgens Studio REDD uit?

Om te beginnen is onze droomtuin een wellnesstuin. We gaan je ook vertellen waarom. Een tuin is een ruimte waar je ontspant. Dat kan natuurlijk ook zonder wellnesselementen, maar onder het motto “work hard, play hard”…dan kun je volgens ons niet zonder.

Koppeling met de architectuur en context

In onze droomtuin vind je een duidelijk koppeling met de bestaande architectuur. De woning en het interieur hebben bepaalde kenmerken die zorgvuldig zijn gekozen. Daar gaan we dan ook op dezelfde manier mee om en maken de koppeling met deze elementen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het doorvoeren of juist het contrast opzoeken met structuren, patronen en kleuren.

We geven een voorbeeld in onderstaande foto. In deze stadstuin hebben we een bosthema doorgevoerd. Wanneer je op de details inzoomt zie je dat de steenstrips, die een bruinige kleur en ruige structuur hebben, zijn afgestemd op de bast van de bomen. Daarnaast kiezen we voor armaturen die qua kleur en materialen goed aansluiten bij beiden. In onze ideale tuin tref je veel van dit soort subtiele details aan.

steenstrips tuin

schutting verkoolde look

Beleving

We werken vaak vanuit een concept en thema. Of het nou een tuin in mediterrane sfeer, een bostuin of landschappelijke tuin is, we houden ons aan het concept om zo de beleving in de tuin te optimaliseren. Dat doen we op verschillende manieren. Het benadrukken van de omgeving is zo’n manier. Voor de optimale beleving lichten we bijvoorbeeld de beplanting uit, zoals ook te zien is in een van de onderstaande foto’s.

ontwerp infinitypool
sfeervolle tuinverlichting

In onze ideale tuin maken we ook een bewuste keuze voor de aanwezigheid van water. Dit kan een zwembad, zwemvijver of waterelement zijn. De weerspiegeling van water zorgt voor een extra beleving en meer context in de tuin. Bij een open tuin zie je bijvoorbeeld de omgeving en natuurlijk de weerspiegeling van de lucht terug in het water. Is de tuin wat dichter begroeid, dan zie je bijvoorbeeld meer van de beplanting terug.

ontwerp_droomtuin_houten

Zwembad

Je hebt zwembaden en je hebt zwembaden. In onze droomtuin verenigen we techniek en design. Betreft het design van het zwembad kiezen we voor een infinity pool. Dit specifiek type zwembad zie je vaak bij exclusieve resorts. Doordat het zwembad aan een van de zijden overstroomt geeft het een eindeloos (infinity) effect. Het stromende water geeft een gevoel van rust dat past bij een wellnesstuin. De buffertank zorgt er uiteraard voor dat het water wordt opgevangen en hergebruikt. Aan de infinity pool grenst in onze tuin een Jacuzzi. Bubbelend genieten van een glaasje bubbels, klinkt goed toch? We plaatsen de Jacuzzi zo, dat je zicht hebt op de tuin voor een optimale beleving.

En de techniek dan? Om meerdere redenen zetten we Domotica in. Het vergroot o.a het wooncomfort. Je bedient bijvoorbeeld het zwembadrolluik eenvoudig met je telefoon of tablet. Rondom het zwembad plaatsen we sfeervolle verlichting die ervoor zorgen dat je vanuit de tuin een prachtige zicht hebt. Deze bedien je ook vanaf je mobile device.

We willen natuurlijk ook een veilige tuin. Ook daar kan Domotica voor zorgen. Door het aanbrengen van verschillende sensoren richt je het zwembad “slim” in. De sensoren geven bijvoorbeeld een seintje (naar bijvoorbeeld mobiel) wanneer het water in temperatuur zakt of wanneer iemand voor een bepaalde tijd onder water is. Meer weten over Domotica in de tuin? Lees dan onze blog.

wellnesstuin kaatsheuvel

Overige wellness voor maximale ontspanning

Het zwembad in de tuin was onmisbaar in onze droomtuin. Om onze ideale wellnesstuin compleet te maken kiezen we voor een aantal extra wellnesselementen. Niet alleen erg gezond, maar ook erg ontspannend: een buitensauna. Na een lange dag werken loop je de sauna binnen en binnen een half uurtje ben je helemaal relaxed en klaar voor een avondje Netflix.

Voordat je op de bank ploft koel je uiteraard nog even af onder onze buitendouche en voor de echte bikkels hebben we een dompelbad klaar staan.

De avond verlengen bij de loungeplek

Er gaat niets boven een heerlijke zomeravond in eigen tuin. Die avond verleng je met een fijne loungeplek in de tuin. Voor ons dan ook een essentieel onderdeel van onze ideale wellnesstuin. Een loungeplek moet ingericht zijn met comfortabele meubelen. Vaak wordt gedacht dat buitenmeubilair qua design en gevoel ver weg staat van het interieur. Niets is minder waar. De afgelopen jaren hebben ook deze producten een enorme sprong gemaakt en zijn ze niet meer te onderscheiden van de kwaliteit die je binnenshuis vindt. Houd je dus vooral niet in op dat vlak. Wil je ook in de frissere maanden warm zitten? Daar zorgt een overkapping met verwarming voor!

Wellnesstuin Haren

StudioREDD_tuinarchitect_tuinontwerp_dakterras_penthouse_tilburg_5

Wij zijn benieuwd naar jouw woonwensen. Wil je ook optimaal ontspannen in jouw tuin en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Laat het ons weten en we denken graag met je mee. Neem contact op met onze ontwerpers.