Internationaal winnaar beste Biotop zwemvijver 2018

Winnaar beste zwemvijver

Onlangs werd tijdens het Biotiop seminar in Wenen de prijs voor internationaal beste Biotop zwemvijver 2018 uitgereikt. Een internationale jury, bestaande uit architecten- en mediabureau’s, beoordeelde alle inzendingen.

Biotop partner Koninklijke Ginkelgroep wist met een project in Vught de eerste prijs in de wacht te slepen. Studio REDD maakte voor zowel de zwemvijver als de tuin het complete ontwerp.

Over de zwemvijver

De zwemvijver is onderdeel van een compleet tuinontwerp dat we in 2014 ontworpen. De zwemvijver biedt in de zomer een plek waar heel het gezin samen is, zwemt en geniet van de zon. In de koude maanden “verandert” de strakke zwemvijver van functie, in een blikvanger waar je vanuit de woonkamer of sauna van kunt genieten.

Rondom de zwemvijver groeit een kleurrijk pallet aan planten. In het filtergedeelte van de zwemvijver zijn dit uiteraard waterplanten die vervolgens langzaam overlopen in de omringende border. Zo ontstaat een natuurlijke overgang en een rijk groen beeld vol seizoensbeleving.

Meer zien van dit project? Bekijk hier alle foto’s van deze wellnesstuin in Vught.