Ontspannen in eigen tuin

Door de toevoeging van wellness kan de hele familie ontspannen in de tuin. Ingeklemd tussen de woning, overkapping en het bijgebouw bevindt zich een ruim overloopbad, waar zowel ’s middags als ’s avonds de zon te vinden is. In deze bosrijke omgeving heeft het overloopzwembad een bijkomend voordeel, namelijk dat het blad wat valt, makkelijker wegspoelt over de randen heen.

Het zwembad ligt in een groot terras van keramische tegels, wat doorloopt onder de overkapping richting de villa. De rand van het zwembad is uitgevoerd in het zelfde keramiek.Naast het bijgebouw staat een buitendouche om even af te kunnen spoelen en een groot daybed biedt voldoende ruimte om te kunnen zonnen.

Zwembad in tuin

Volwassen bomen

Voor de tuinrenovatie stonden er veel bomen en zaailingen in de tuin. Om het lommerrijke karakter van de omgeving en de tuin te behouden is er een selectie gemaakt in het bomenbestand. De meest waardevolle exemplaren zijn bewaard gebleven en geven een volwassen karakter aan de tuin. De vele bomen en beplanting in de tuin bieden tevens ook voldoende privacy.

Overkapping met buitenhaard

Seizoen verlengen

Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van het buitenleven is er gekozen voor een ruime overkapping met buitenhaard. Door de overkapping uit te voeren in de stijl van de architectuur en het interieur wordt binnen en buiten met elkaar verbonden. Voor één van de bestaande bomen is een aanpassing gemaakt in het dak van de overkapping. Dit maakt de buitenkamer samen met het luxe buitenmeubilair extra bijzonder en compleet.

Meer lezen over hoe we binnen en buiten hebben verbonden middels een buitenkamer? Zie dan ook project Villatuin aan de Kust.

Landelijke overkapping