Wellness tuin

Droom jij van een wellness tuin met zwembad, buitensauna of zwemvijver? Wil je graag ultiem genieten van fijne wellness faciliteiten in jouw eigen tuin? Laat jouw wellness tuin ontwerpen en aanleggen door het ervaren team van Studio REDD en geniet van een luxe buitenruimte waar jij volledig tot rust kan komen.

Je eigen spa beleving aan huis

Voor veel mensen is het een droom; genieten van totale ontspanning in je eigen spa beleving aan huis. De dag beginnen met een frisse duik in je eigen zwembad, of de dag juist rustig afsluiten in de buitensauna. Wanneer je kiest voor een wellness in eigen tuin, is ontspanning en genieten altijd dichtbij.

Wellness faciliteiten

Op het gebied van wellness faciliteiten is er veel aanbod. Wij helpen je graag om een keuze te maken uit het ruime aanbod van wellness. Door onze jarenlange ervaring kunnen onze ontwerpers met je meedenken welke faciliteiten het beste passen bij jouw leven en jouw buitenruimte. Wij helpen je graag op weg in de wereld van ontspanning en luxe en bespreken hieronder welke mogelijkheden er zijn.

Contact opnemen

Zwembad

In een wellness tuin kan een zwembad niet ontbreken. Kies je voor een natuurlijk zwembad, een plunge pool of een infinity pool? Wil je graag een gezinstuin waarin iedereen kan genieten van zwemplezier, of ben je op zoek naar een modern zwembad wat precies aansluit op de strakke tuin die je in gedachten hebt? Wij ontwerpen graag jouw droomtuin, waarin het zwembad naadloos aansluit op de tuin. Daarnaast omgeven we het zwembad graag met de mooiste planten en bomen, die zorgen voor de juiste sfeer waar jij naar op zoek bent.

Jacuzzi of hottub

Naast een zwembad kan een jacuzzi of hottub een fijne aanvulling zijn op de wellness beleving. Hiermee heb je niet één, maar twee of meerdere plekken in je eigen tuin waar je lekker kan ontspannen van de warmte die het water biedt. Wanneer je de jacuzzi of hottub plaatst op een plek waar het uitzicht en groenbeleving totaal anders is dan de buitenruimte rond het zwembad, creëer je een extra plek om te genieten van het buitenleven.

Sauna

Voor veel mensen is een wellness niet compleet zonder een sauna. De warmte kan een welkome luxe zijn in koudere dagen. Plaats de sauna in een poolhouse en je hebt een spa beleving waarvoor je de deur niet uit hoeft.

Buitendouche

Tijdens de lange zomerdagen is een buitendouche een verademing. Even afspoelen nadat je in het zwembad bent geweest, of afkoelen wanneer je lekker in de zon hebt gelegen. Er bestaan prachtige design buitendouches. Het contrast tussen het strakke design en de weelderige beplanting die de buitendouche omgeeft, is een prachtige eyecatcher in de ontwerpen die we maken.

Lounge en poolhouse

Om fijn te verblijven in de omgeving van het zwembad en de wellness omgeving, zijn er veel verschillende mogelijkheden. Een mooie loungehoek geeft een plek om te relaxen aan het water. Benieuwd naar het uitgebreide aanbod wanneer het aankomt op inrichten van je wellness tuin? Neem eens een kijkje op onze pagina luxe tuinmeubelen en laat je inspireren.

Ook een poolhouse mag niet ontbreken in een wellness tuin. Het is de ideale plek om de spa beleving te vergroten door het toevoegen van bijvoorbeeld een overdekte zitplaats en een sauna. Ook biedt het ruimte voor de benodigde techniek die wellness stijl faciliteiten nodig hebben.

Voor zowel grote als kleine tuin

Wellicht ben je in de veronderstelling dat je een grote tuin nodig hebt om een wellness in eigen tuin te kunnen realiseren. Niets is minder waar. Ook in een kleine tuin zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van al het fijne wat wellness te bieden heeft. Hierbij is het van groot belang om bij het ontwerpen een optimale balans te vinden tussen de beschikbare ruimte en de wensen op het gebied van wellness. In een grote landelijke tuin is het belangrijk om goed te kijken naar de verhoudingen tussen de verschillende wellness plekken en de toegankelijkheid ervan vanuit de woning.

Verbinding tussen binnen en buiten

Om de gewenste sfeer in je wellness tuin te bereiken zijn aspecten als beplanting, materiaalkeuze, styling en verlichting essentieel. We focussen hierbij altijd op de verbinding tussen binnen en buiten, zodat de tuin één geheel vormt met de woning. Aan de basis staat een goed beplantingsplan, waarin een voorstel gedaan wordt welke planten er geplaatst kunnen gaan worden, en hoe de tuin zich qua beeld door de seizoenen heen zal ontwikkelen. Het kiezen van de juiste natuurlijke materialen is extra belangrijk in een wellness tuin. Op praktisch gebied kun je denken aan tegels rond het zwembad die niet glad worden en voldoende grip bieden wanneer je er overheen loopt. Maar ook esthetisch is de juiste materiaalkeuze belangrijk, zodat de wellness elementen een eenheid vormen met de rest van de tuin. Tot slot passen we graag mooie verlichting toe, zodat je ook in de avond kan genieten van jouw spa in eigen tuin.

Onze werkwijze

Het ontwerpen van een wellness tuin is een heel proces; er zitten veel stappen tussen het eerste ontwerp tot de daadwerkelijke aanleg. We beginnen altijd met een gesprek met jou als opdrachtgever om je wensen in kaart te brengen. Ook verzamelen we technische gegevens over de tuin. Dit alles verwerken we in de Analyse Fase.

We bekijken alle informatie die we hebben verzameld zorgvuldig, en vertalen dit in een eerste ontwerp; het Schets Ontwerp. Graag combineren we dit met een door onze projectmanager opgestelde kostenraming zodat de benodigde investering gelijk inzichtelijk wordt en we samen kunnen zoeken naar hoe we het optimale uit het budget kunnen halen.

In de fase van het Voorlopig Ontwerp werken we het tuinontwerp verder uit en maken we 3D beelden, waarin goed te zien is hoe de uiteindelijke tuin eruit komt te zien. Ook voegen we een beplantingsconcept toe.

Tot slot werken we alles uit tot een Definitief Ontwerp waarin we in een matenplan, materialenplan, verlichtingsplan én beplantingsplan precies omschrijven hoe het ontwerp in de praktijk moet worden vertaald. Wil je meer weten over onze werkwijze?

Lees meer

 

Aanleggen en onderhouden

Het aanleggen van een wellness tuin vraagt specifieke technische kennis. We werken dan ook graag samen met onze vaste partners. We bundelen onze kennis en kunde, om er zo voor te zorgen dat de tuin en wellness kwalitatief goed aangelegd worden. Ook het onderhoud is van belang, om zo jarenlang plezier te hebben van je wellness. Ook op dit gebied denken we graag met je mee om de juiste partners te vinden voor het onderhoud.

Laat jouw wellness tuin ontwerpen door Studio REDD

Ben je ook op zoek naar een wellness in eigen tuin? Wij delen graag onze kennis over wellness tuinen met jou! Wie weet kunnen we met jou meedenken en ontwerpen we binnenkort jouw droomtuin met wellness.