Tuinontwerp luxe tuin

Luxe tuin met zwembad

Om tot een goed tuinontwerp te komen, zijn we vanzelfsprekend op locatie geweest. We hebben daar de grote lijnen en de details van het perceel goed in kaart gebracht, en gesproken met de opdrachtgever. De wens was een luxe tuin met veel verschillende functies, evenals een warme sfeer met veel groen.

Bij binnenkomst van de tuin valt de lamellen entreepoort meteen op. Na het passeren van de poort kom je op de binnenplaats waar de auto’s geparkeerd kunnen worden. De garagedeuren zijn ook gemaakt van houten lamellen, wat zorgt voor één rustige sfeer. Parallel aan de woning is een waterspiegel geplaatst als centraal punt in de tuin. Deze waterspiegel kun je vanaf iedere verblijfsplaats in de tuin zien; zowel vanuit de overkapping van het bijgebouw, het bijgebouw zelf, het kantoor beneden, het terras op de eerste verdieping en vanuit de woning. Het is de lange lijn die alle functies van de tuin verbindt; parkeren, wonen, de zitgedeelten en de centrale trap. Iedere zone in het ontwerp heeft zijn eigen sfeer. Rondom het waterelement zijn veelal varens en grassen geplaatst. Beplanting die goed past bij een sfeer met veel water.

Rondom de woning zijn meerdere zitgedeeltes gemaakt. Er is een zitje met een vuurpit, wat een ideale informele verblijfsplaats is. Ook is er een verdiepte hoek in de tuin, waar een extra zitplek is gecreëerd door de houten vlonder door te laten lopen. Hierdoor oogt deze hoek tegelijkertijd strak en knus.

Naast het huis ligt een centrale trap. Om deze trap een meer groene uitstraling te geven, is ervoor gekozen om ook daar groene elementen toe te voegen. Ook is er een zitgedeelte toegevoegd die doorloopt tot onder de half open overkapping van het bijgebouw. Aan het einde van deze lange lijn is een harde, stenen muur. Hier is groene begroeiing geplaatst, voor meer groenbeleving en een zachtere sfeer.

Tuinontwerp Zuid Holland Piet Boon
Overkapping luxe tuin

Nauwe samenwerking met de architect

In nauwe samenwerking met Studio Piet Boon is onder andere kritisch gekeken naar de locatie van het bijgebouw in verband met de bestaande bomen. Deze bomen hebben een uitgebreid ondergronds wortelstelsel, wat het lastig maakt om zomaar te kunnen bouwen. De gekozen plek voor het bijgebouw gaf aan de achterzijde een schaduwrijke hoek die op het eerste gezicht wat verloren leek. We hebben deze kans aangegrepen om de plek een volledig andere sfeer te geven dan de rest van de tuin.

Het is een verhoogd terras geworden met een junglesfeer; volledig groene beplanting, veel schaduwrijke bladplanten, en tropische planten. Deze jungle patio heeft ook een buitenkeuken gekregen, waardoor er vanuit het bijgebouw gemakkelijk gekookt of geborreld kan worden.

Aan de voorzijde van het huis gaat de beplanting over in oeverbeplanting, wat aansluit op de watergang die voor het huis ligt.

Tuinontwerp zitkuil hout
Buitenkeuken tuinontwerp Piet Boon

Luxe tuin met veel beleving

Door de vele afwisselende plekken in deze prachtige tuin, is dit een plek geworden waar je op elk moment van de dag aangenaam kan verblijven. De tuin kent veel verschillende functies als ontspannen, ontmoeten, eten en natuurbeleving.

Ben je ook op zoek naar een tuinontwerp voor een luxe tuin met zwembad én met veel beleving?
Neem dan gerust contact met ons op.

Buitenmeubelen Piet Boon tuinontwerp