Tuin met zwembad

Een tuin met zwembad; voor veel mensen de ultieme luxe. Het nemen van een frisse duik in het zwembad van je eigen tuin is een heerlijke start van de dag, of juist een welkome verkoeling tijdens warme zomeravonden. Heerlijk om in te recreëren of om actief te zijn door baantjes te trekken. Voorzien van een poolhouse is de beleving compleet en kan het grote genieten beginnen.

Tuinontwerp naar wens en situatie

Er komt heel wat kijken het plaatsen van een zwembad in de tuin. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een natuurlijk zwembad, een plunge pool of een infinity pool? Hoeveel ruimte is er in de tuin voor het zwembad en kan alle techniek die hoort bij een zwembad goed weggewerkt worden? Ook in een familietuin kan een zwembad voor veel plezier zorgen. Hierbij zijn aspecten als veiligheid voor (jonge) kinderen bijzonder belangrijk om over na te denken. Voor elke wens en situatie is er een passend zwembad te vinden. Wij helpen je om een keuze te maken uit het ruime aanbod en zorgen ervoor dat het gekozen zwembad perfect past in het tuinontwerp. Zo ben je goed voorbereid en kun je straks optimaal genieten van jouw zwembad in de tuin.

Stijlen en mogelijkheden

Voor iedere wens maakt ons team van tuinontwerpers een passend ontwerp. We hebben jarenlange ervaring in het verwerken van een zwembad in een tuinontwerp. We kijken goed naar hoe het tuinontwerp en het zwembad elkaar complementeren. Heb je een relatief kleine tuin? Ook daar kan met de juiste techniek en een zorgvuldig ontwerp een zwembad in geplaatst worden.

Contact opnemen

Strakke, moderne tuin

In een moderne tuin is het juiste zwembad een lust voor het oog. Details die naadloos op elkaar afgestemd zijn geven een rustig beeld en versterken de strakke lijnen in een ontwerp. Denk aan de vorm en kleur van de tegels uit het zwembad die precies afgestemd zijn op de terrassen die het zwembad omringen. In een strakke tuin gaat er veel aandacht naar de details. Een moderne tuin leent zich goed voor bijvoorbeeld een directe zichtlijn in het ontwerp, waardoor het zwembad vanuit de woning goed zichtbaar is.

Mediterrane tuin

De sfeer van een mediterrane tuin is warm en uitnodigend. Door het toepassen van houten vlonders en beplanting met grote bladeren kun je een fijne sfeer creëren waardoor je je in je favoriete mediterrane land waant. Een eigen zwembad past dan ook volledig in dit beeld en zorgt voor een vakantiebeleving in jouw tuin. Er zijn genoeg aansprekende planten die ook in ons Nederlandse klimaat kunnen floreren en die perfect zijn om in de nabije omgeving van het zwembad aan te planten.

Landelijke tuin

Een zwembad wat is omgeven door golvende, dromerige beplanting past goed in het beeld van een landelijke tuin. Het positioneren van het zwembad in een grotere tuin is van belang wanneer voor de stijl landelijk gekozen is. Dicht genoeg bij de woning om comfortabel gebruik te kunnen maken van het zwembad, maar ook afgestemd op de looppaden, bomen en andere gebruiksfuncties. De manier waarop het zwembad zich verhoudt tot de rest van de tuin is mede bepalend voor de sfeer en stijl.

Tuin met zwembad en poolhouse

Om de wellness beleving in je tuin compleet te maken kun je kiezen voor het plaatsen van een poolhouse bij je zwembad. Een aangenaam buitenverblijf waarin functies als een gym, een spa met sauna en de techniek die nodig is voor het plaatsen van een zwembad ondergebracht worden. Ook kan het een sfeervolle manier zijn om (half) overdekt te verblijven in de omgeving rondom het zwembad. Daarnaast kan het laten plaatsen van een buitendouche het comfort rondom je eigen zwembad flink verhogen. Dit doen we niet alleen. We werken samen met bekende namen zoals Piet Boon.

Ontwerpproces

Bij het ontwerpen van een tuin met zwembad komt meer kijken dan alleen het maken van een goed beplantingsplan en een logische indeling van de tuin. Er moet goed gekeken worden naar de beste plek voor het zwembad. Denk hierbij aan zon- en schaduwuren, privacy, zichtlijnen en de draagkracht van de bodem. We zorgen er ook voor dat het zwembad naadloos in het ontwerp past door de beplanting af te stemmen op de gewenste sfeer rondom het zwembad, bijvoorbeeld met het gebruik van meerstammige bomen. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar de beste details en stemmen we bijvoorbeeld de kleur van de tegels van het terras rondom het zwembad af op de tegels of folie die in het zwembad zelf verwerkt zit. Zo ontstaat er één sfeer.

Lees meer

Aanleg en onderhoud

Bij het aanleggen van een zwembad komt veel kijken. Denk aan de draagkracht van de bodem, technische aansluitingen en het plaatsen van zware onderdelen. Belangrijk dus om goed voorbereid aan de slag te gaan. We hebben inmiddels veel ervaring in het samenwerken met zwembadleveranciers en hoveniers die erop toezien dat het zwembad zorgvuldig geplaatst wordt. Zo komen we samen tot het afgesproken eindbeeld en worden ook de uitgedachte details goed uitgevoerd. Een zwembad in de tuin vraagt daarnaast om het juiste onderhoud. Ook hierin hebben we veel ervaring en kunnen we je in samenwerking met de meewerkende partijen voorzien van het juiste advies.

Studio REDD staat voor je klaar

Wil jij ook graag een zwembad in de tuin? Of je nu een kleine tuin hebt of een grote landschapstuin, we denken graag met je mee hoe ook jij een zwembad kan plaatsen in je nieuwe tuin. Wellicht neem jij binnenkort een frisse duik in jouw eigen zwembad. Neem gerust contact met ons op voor goed advies!