Moderne kleine tuin met zwembad

Tuinontwerp kleine tuin met zwembad

In deze moderne tuin is het gelukt om een kleine tuin groots te laten lijken, door de juiste positie van elementen en functies. Deze tuin heeft dan ook verrassend veel gebruiksfuncties. Van zwemmen tot tafelen en rustig loungen, in deze tuin is het mogelijk. Meteen aan het huis is een overkapping gemaakt waar een eettafel onder geplaatst is. Door het gebruik van een heater is hier het ook in de koudere periodes aangenaam tafelen. Vanuit dit punt is een stalen pergola geplaatst, die de verbinding maakt tussen deze plek en het poolhouse. Door middel van een knap staaltje techniek lijkt deze pergola te zweven en is daarnaast een steunpaal vlak voor de schuifdeur van het huis voorkomen.

Het poolhouse is een aangename overkapping van het zitgedeelte bij het zwembad. Onder deze overkapping is een verhoogde houten vlonder geplaatst. Deze houten vlonder is een warme tegenhanger voor de overige strakke elementen in de tuin. Ook geeft het hoogteverschil een speels effect. In het plafond van de overkapping is verlichting geplaatst, zodat ook in de avonden dit een sfeervolle plek is om te verblijven.

De gehele vloer van de tuin is voorzien van strakke, keramische tegels waarin het zwembad is opgenomen. De zwembadrand en de keramische tegels zijn van hetzelfde materiaal en dezelfde kleur, wat zorgt voor eenheid in het beeld. De keramische tegels voor het zwembad zijn op maat gesneden. Ook rondom de groene zones zijn de tegels met de grootst mogelijke precisie in ronde vormen gesneden, wat een zacht detail geeft aan de strakke tegels.

Kleine tuin met zwembad en poolhouse

Moderne tuin met veel details

Verlichting is een belangrijk aspect in dit tuinontwerp. De juiste belichting geeft langer plezier van je tuin; zowel voor het verblijven in de avond, als ook voor het zicht vanuit de woning. Een leuk detail zijn de lampen die in de lange border aan de zijkant van het huis zijn verwerkt. Ze lijken op een steel te staan en zijn licht flexibel, waardoor ze meebewegen op het ruisen van de wind.

Zowel binnen als buiten zijn dezelfde bloempotten geplaatst om zo het gevoel van eenheid tussen het interieur en de buitenruimte te versterken.

Voor de beplanting is gekozen voor meerstammige bomen en onderhoudsvriendelijke seizoensbeplanting. De beplanting is geplaatst in groepen met verschillende hoogtes en kleuren voor een speels effect. Zowel aan de voorzijde van het huis, als aan de achterzijde straalt de beplanting rust en eenheid uit. Aan de voorzijde van het huis is de oprit verbreed in stijlvolle klinkers en is er een kleine meerstammige boom toegevoegd voor meer groenbeleving.

Ook de schutting is op maat gemaakt en is opgebouwd uit houten planken van verschillende formaten. Deze speelse schutting loopt helemaal door aan de zijkant langs het huis.

Zwembad avond verlichting

Knap staaltje techniek

In deze moderne tuin kan domotica niet ontbreken. Zo is onder andere de beregening computergestuurd, en kan ook de heater hierdoor bediend worden. Ook voor de afwatering van hemelwater is gebruikt gemaakt van een knap staaltje techniek. Bij de terrassen is een dunne sleuf aangebracht. Onder deze sleuf is de goot verwerkt. Deze oplossing is zowel functioneel als minimalistisch. Ook de afwatering van de overkappingen is nagenoeg onzichtbaar weggewerkt in een dunne, stalen koker.

Deze moderne, strakke tuin met speelse elementen en veel gebruiksfuncties lijkt een vanzelfsprekendheid, maar is tot in de kleinste details uitgedacht. Met veel techniek en precisie is dit tuinontwerp uitgevoerd. Zodoende is deze klein tuin met zwembad een plek geworden die uitnodigt tot groots genieten.

Kleine tuinen met zwembad