Achtergrond en visie

Het nieuwe Marga Klompe gebouw vindt plaats op het terrein van een oude, grijze parkeerplaats. Gelegen aan een drukke ingang van de campus, vlakbij het treinstation waar dagelijks honderden studenten aankomen, was de keuze voor deze locatie strategisch en vol potentie. Een perfecte uitdaging om de campus niet alleen uit te breiden, maar ook aantrekkelijker te maken.

Studio REDD zag een gouden kans om iets bijzonders te creëren. Het idee? Een ontwerp dat geïnspireerd is op de kenmerken van de Engelse landschapsarchitectuur; glooiingen in het landschap in combinatie met een prachtige omgeving met doorkijkjes. Eenvoud en rust staan centraal, waardoor de natuurlijke schoonheid van de omgeving extra goed tot haar recht komt.

De buitenruimte moet worden voorzien van beplanting, picknicktafels en banken om een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt. Midden in de drukte van het studentenleven. Op 22 maart werd het Marga Klompé gebouw feestelijk geopend en daar was Studio REDD bij aanwezig.

Duurzaamheid

Duurzaamheid, circulair denken en biodiversiteit is een belangrijke wens van de universiteit. Studio REDD legt de lat dan ook hoog wat betreft duurzaamheid in dit project. Door het inzaaien van wadi’s met bloem- en kruidenmengsels, het gebruik van natuurlijke struweel met subtiele bloeiaccenten en het behouden van bestaande bomen, wordt er alles aan gedaan om een groene omgeving te creëren.

Eerste lijnen zichtbaar

Al deze plannen worden in de komende maanden uitgevoerd. Het wordt een plek die de potentie heeft om hét groene hart van de stad te vormen. De bestrating aan de voorzijde van het gebouw is al wel gerealiseerd conform ons ontwerp. De eerste lijnen van het ontwerp krijgen daardoor vorm. Wil je meer informatie over dit project? Klik dan hier.