Waarom je kiest voor een schaduwdoek

Ken je ze nog, die lelijke campingparasols? Ze hadden tientallen verschillende kleuren, motieven en zijn behangen met allerlei franjes. Die tijd is gelukkig voorbij. Ze hebben plaatsgemaakt voor stijlvolle parasols ens schaduwdoeken. Vooral de laatste wint de afgelopen jaren aan populariteit. Maar waarom zou je kiezen voor zo’n schaduwdoek?

Schaduwdoeken zijn stijlvol

Schaduwdoeken zij niet alleen erg praktisch, maar ook stijlvol. Ze zijn in verschillende maten, vormen en kleuren beschikbaar. De kleur die je kiest is natuurlijk afhankelijk van de tuin. Ons advies: kies voor witte- of aardetinten. Deze ogen natuurlijk, koel en versterken het gevoel van zomers buitenleven.

Multifunctionaliteit en flexibiliteit

Schaduwdoeken zijn op verschillende wijzen te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld schaduw bij de zithoek of het zwembad creëren om in alle rust een broodje eten, zonder je daarbij druk te maken over de UV-straling. Al kan het natuurlijk nooit kwaad om je in te smeren!

Zoek je een andere plek op in de tuin, dan neem je het doek eenvoudig mee en hang je het op. Wel zul je op die plek ook de beugels moeten monteren. Deze zijn uiteraard netjes weg te werken.

Waterdicht of waterdoorlatend?

Deze schaduwdoeken zijn te verkrijgen in twee varianten. Enerzijds de waterdichte doeken die je beschermen tegen een buitje, anderzijds de waterdoorlatende doeken. Deze waterdoorlatende doeken bevatten kleine gaatjes waardoor ze beter bestand zijn tegen de wind. Beiden zijn ze onderhoudsarm en eenvoudig schoon te maken. Het is geen probleem om ze dus in de lente en zomer lekker buiten te laten hangen.

Schaduwdoeken verhogen de sfeer

Een fraai schaduwdoek biedt de mogelijk om bepaalde plekken in de tuin te benadrukken. Door het aanbrengen van de doeken verhoog je de sfeer op die plek. Wil je deze plek nog meer benadrukken? Denk dan aan het aanbrengen van sfeervolle verlichting. Zo kun je van de lange zomeravonden genieten.

Bent u ook benieuwd hoe u de sfeer in uw tuin kunt verhogen? Schroom dan niet en vraag ons om tips via de onderstaande wegen.