Denk niet in beperkingen, denk in mogelijkheden

Droomtuin, dichterbij dan je denkt

Over het algemeen zijn mooie meubels voor binnen, toch? Niets is minder waar. Het gemiddelde Nederlandse gezin heeft ongetwijfeld een eenvoudige tuinset. Toch zien we een flinke verandering waarbij meer high tech meubels voor de tuin worden ontworpen. Deze meubels hebben zo’n subtiele en gedetailleerde afwerking, dat je ze eigenlijk binnen verwacht. In principe houdt niets je tegen om jouw droomtuin tot in detail te realiseren.

De inrichting van de tuin kent weinig beperkingen meer, er zijn juist steeds meer mogelijkheden om dit in stijl te doen. Meubilair van de nieuwste generatie wordt namelijk zo ontworpen dat je een tuin stijlvol kunt aankleden, zonder na te denken over verkleuring of weersbestendigheid.

Details tellen zwaar mee

Ook het design van de verlichting verandert. Vaak werd gekozen voor robuuste verlichting, met de verwachting dat deze tegen een stootje kan. Er is echter veel subtiele verlichting te vinden met een vergelijkbare kwaliteit, waarvan het ontwerp veel mooier is. De tuin krijgt een stijlvolle uitstraling en doet qua inrichting zeker niet meer onder voor het interieur. Maar hoe zorg je ervoor dat binnen en buiten één geheel vormen?

Meestal heb je al een keuze gemaakt voor het interieur. Je hebt verschillende beslissingen genomen. Kies je voor een houten-, cementen-, of tegelvloer? De kleur van de bank, muur, enz. Motieven, patronen en materiaalgebruik dienen als basis voor de keuzen voor buiten. Deze stem je op elkaar af, zodat exterieur en interieur een geheel vormen. Optisch breng je binnen en buiten in verbinding.

Onze tips

Bezoek je binnenkort een showroom voor buitenmeubilair? Dan hebben we een aantal tips voor je:

  • Doe vooronderzoek. Weet welke producten er beschikbaar zijn.
  • Neem samples mee van het interieur. (tegels, stoffen etc)
  • Maak een moodboard met het interieur als basis.

Wil je meer advies of ben je benieuwd waar wij voor onze meubels voor de tuin shoppen? Neem dan contact met ons op.