De tuinen van Piet Oudolf: 3 redenen voor een bezoek

Piet Oudolf, een grootheid binnen ons vakgebied en belangrijke invloed op de manier waarop wij werken en ontwerpen. Een bezoek aan de privétuinen van Piet & Anja Oudolf stond dan ook al lang op ons verlanglijstje. Onlangs was het zover en werden we bij hoge uitzondering getrakteerd op een rondleiding begeleid door de meester zelf. We kunnen gerust zeggen dat we onder de indruk zijn. Daarom geven we je 3 redenen voor een bezoek aan de tuin.

1. De privétuin gaat sluiten

We trekken de pleister er maar meteen af met het slechte nieuws: 2018 is het laatste jaar dat de privétuin te bezoeken is. Sterker nog: 27 oktober sluit de deur en gaat de unieke kans voorbij om de tuinen van de ontwerper nog te bewonderen.

tuinen_pietoudolf

2. Inspiratie voor eigen tuin

Piet Oudolf is een van de grondleggers van de Dutch Wave stroming, een stroming die zich laat kenmerken door een natuurgelijke lossere beplanting. Begin jaren 80 kwam deze stroming op en is inmiddels geliefd onder een groot publiek van tuinliefhebbers. Ben je op zoek naar inspiratie voor de eigen tuin? Dan is een bezoek aan de privétuinen absoluut de moeite waard. Zeker omdat de tuinen ook een ruimte zijn waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe plantencombinaties.

Wil je een beplantingsplan Piet Oudolf stijl voor jouw eigen tuin laten ontwerpen? Wij helpen je hier graag bij.

3. September en oktober zijn een hoogtepunt

Dat de tuinen in oktober sluiten lijkt geen toeval te zijn. In de maanden september en oktober zijn verschillende planten in de tuin op hun hoogtepunten. In deze maanden geven vooral de siergrassen de tuin een bijzondere uitstraling. We raden je aan om in de ochtend te gaan. Met een beetje geluk tref je de dauw nog, dat een mystieke sfeer geeft.

Kijk voor meer informatie op: website Piet Oudolf