2020 in vogelvlucht

2020 is op zijn zachtst gezegd een bewogen jaar geweest. Het jaar was gevuld met onaangename verrassingen. Toch zijn er voor de studio ook veel lichtpunten en kijken we vol vertrouwen naar 2021.

We merken dat we een steady lezerspubliek hebben en dat waarderen we enorm. De een leest onze blogs, de ander struint rond op onze socials. Toch kan het zijn dat je dit jaar wat gemist hebt. We zetten onze milestones nog eens op een rijtje en hopen dat ook jij terug kunt kijken op de mooie dingen van dit jaar.

De bouw van het nieuwe kantoor

Laten we meteen met ons paradepaardje beginnen; het nieuwe kantoor. Begin 2020 startte de bouw van onze “Black Barn’, zoals we het project intern noemen. De groei van de studio maakte de stap naar een groter kantoor noodzakelijk. Dan kunnen we niets mooiers bedenken dan een eigen kantoor! Een kantoor dat het hart zal vormen voor alles wat we doen en de passie voor het verbinden van binnen- en buiten en uiteraard het landschap zal uitstralen.

We hadden gepland per december te verhuizen, maar helaas gooit COVID-19 vooralsnog roet in het eten van de afbouw planning. We gaan ervan uit dat we deze stap naar ons nieuwe kantoor (na de lockdown) kunnen maken. Het scheelt slechts een paar meter van onze oude locatie, maar verander toch alvast het adres in de klapper naar: Abcovenseweg 21C.

REDD worldwide

In afgelopen jaren streken we regelmatig over de grens neer om projecten te realiseren. Denk aan diverse projecten in België en Duitsland. In 2020 waren we, tot C19, zelfs in Spanje en Rusland te vinden. Ook werkten we, samen met veel fijne partners, aan projecten in Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland.

Het virus zorgde ervoor dat we snel moesten schakelen en de studio moesten voorzien van goede IT-oplossingen. Zo zijn we overgestapt op de Microsoft Cloud en bleek Teams een goede manier om via een video verbinding betrokken te blijven bij de projecten in het buitenland.

Groei van het team

Waar we in 2016 nog een verdubbeling van het team (van 2 naar 4 werknemers) noteerden, is de studio inmiddels doorgegroeid naar zo’n 15 collega’s. We zijn dankbaar dat we in de afgelopen jaren zoveel toppers mochten toevoegen aan het team. Zij maken onze opdrachtgevers blij en zijn met hun expertises de basis van onze studio.

Splitsing in tuin en landschap

De groei van de studio heeft het ook mogelijk gemaakt dat we in teams werken. Het ene team werkt aan opdrachten voor particulieren, het andere aan de zakelijke markt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de focus en effectiviteit van de studio een enorme boost kreeg. Ieder werkt vanuit zijn of haar persoonlijke passie en de expertises vullen elkaar goed aan. Dat maakt dat we al onze opdrachtgevers onze (groene) meerwaarde kunnen tonen!

Groenspecialisme neemt een vlucht

Met de groei van de studio neemt zoals gezegd de kennis ook toe. Het team kent inmiddels bijvoorbeeld specifiek meerdere groenspecialisten, die samen echt alles weten van beplanting. Kennis waarmee we inmiddels in binnen- en buitenland aan projecten werken. Van de Spaanse zon tot in de kou van de Oostenrijkse bergen en van historische landgoed tot groene openbare ruimte.

Studio REDD als onderdeel van het bouwteam

De buitenruimte, met de tuin in het bijzonder, is erg belangrijk gebleken in de afgelopen jaren. 2020 is daarin het absolute hoogtepunt. We bleven allemaal verplicht thuis. Dan ben je blij wanneer de tuin goed is ingericht. We merken dan ook dat de tuin niet meer achter de bouw van een huis aankomt, maar al in een vroeg stadium mee wordt genomen in het totaalplan. We zijn dan ook steeds vaker vroeg betrokken in een bouwteam, waar we werken met een team aan specialisten. Denk aan de architect, aannemer, interieurarchitect maar ook installateurs en beveiligingsexperts. Een positieve beweging, de tuin, en groen in het algemeen, wordt steeds meer op waarde geschat. Iets waar we graag voor strijden natuurlijk.

Je leest het al, het was een bijzonder jaar. We zullen 2021 in lockdown starten en toch zijn we ervan overtuigd dat ook het komend jaar veel moois gaat bieden, voor de studio en voor anderen. Dat eerste biertje op terras, live muziek in de buitenlucht, een knuffel van opa of oma en nog veel meer dingen die we hebben gemist.