Groen parkeren landschapsontwerp vakantiepark Lauwersoog

Stap 1: Wijds uitzicht

Het landschapsontwerp voor dit vakantiepark zet in op het versterken van de identiteit van de plek. Materialen en beplanting blinken uit in rust, eenvoud en natuurlijke uitstraling. Deze ingetogen benadering versterkt de natuurlijke beleving en zorgt dat het landschap dominant blijft. Een wijds uitzicht als deze, daar blijf je naar kijken!

Stap 2: Natuurlijk groen

Studio REDD onderscheidt zich als studio graag door beplanting in te zetten als versterking van de beleving. Het stimuleren van biodiversiteit is daarbij een belangrijke missie. De groene compositie zorgt in dit landschapsontwerp voor een zorgvuldige balans tussen rust en reuring. Met oog voor detail en oog voor natuurlijk groen.

Stap 3: Heldere indeling

Ten grondslag aan het landschapsontwerp ligt een uitvoerige ruimtelijke en historische analyse. De geest van de plek, het maritieme karakter, de ruimtelijke beleving van het meer en de inheemse beplanting, komen hierin naar voren als de belangrijkste ruimtelijke kwaliteiten. Een ingetogen maar krachtig landschapsontwerp verbindt deze met elkaar tot een uniek vakantiepark.

Landschapsontwerp vakantiepark Lauwersoog plattegrond

Focus op seizoensbeleving en biodiversiteit

In 1969 werd de Lauwerszee om veiligheidsredenen afgesloten van de Waddenzee. Het huidige Lauwersmeer is dus een voormalige kwelder van de Waddenzee en is door de inpoldering in een kunstmatig landschap veranderd. Uniek hieraan is de ligging nabij zee, aanwezigheid van zoet water en de ligging in de luwte van de duinen. Er is relatief weinig overlast van de zilte zeewind en het zoute water wat ruimte biedt aan afwisselend beeld in het beplantinsplan.

We zetten daarbij in op sterke robuuste soorten, die bij voorkeur inheems en gebiedseigen zijn en met hun wortelpakket het stuifzand vastleggen. Rauwe soorten met dik blad, resistent tegen uitdroging, en de biodiversiteit en seizoensbeleving versterken.

Overdekt terras buitenhaard vakantiehuis