3 laags trappensysteem

Architect Rene van Zuuk heeft het complex zo ontworpen dat er een 3 laags trappensysteem ontstaat. Hierdoor lijkt het alsof het complex als het ware uitloopt in het omliggende gebied. De terrassen op de begane grond staan namelijk direct in verbinding met het plot en de omliggende natuur. Vergelijk het met de rijstvelden die we van Indonesië kennen. Door het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen (polymeer met afwerking van Accoya hout) gaat het complex ook op in de natuur.
Iedere woonlaag heeft meerdere balkons en terrassen. Deze worden groen ingericht evenals de daktuinen die in het ontwerp zijn opgenomen. Dit komt de biodiversiteit van het hele gebied ten goede.

Informele padenstructuur

Wanneer bewoners het complex verlaten komen ze terecht in een bosachtige omgeving. We kiezen daarom voor een informele padenstructuur. Grenzend aan het complex heeft de padenstructuur een zachte structuur die uitnodigt tot sociale cohesie, of beter gezegd een leuk gesprek met de buren.
De padenstructuur loopt vanuit het bos naadloos over in de open ruigte, de ontmoetingsplek.

Natuurlijke beplanting

Het hele landschap heeft een natuurlijke rustige uitstraling. De bovengenoemde padenstructuur wordt vergezeld door een rijk beplantingsplan. Dit beplantingsplan bestaat verschillende grassen en natuurlijke heesters, zodat er een heideachtige sfeer ontstaat, die weer goed aansluit bij het omringende gebied.

Autoluw wonen

In het project zijn nog twee bijzonderheden te vermelden. Enerzijds de parkeerplaats die onder het complex is ontworpen. Hierdoor zijn de auto’s uit het zicht en ontstaat ook automatisch een autoluwe zone. Bewoners rijden eenvoudige via de formele entree het plangebied uit en de aangrenzende autoweg op.

Belangrijk detail in het ontwerp is de waterberging. Het overtollige water dat onstaat bij de terras sen en op het parkeerdek wordt geborgen en vervolgens geloosd op een wadi die ten Noorden van het plangebied ligt. Dit voorkomt wateroverlast en zorgt ervoor dat de bewoners geen natte voeten krijgen.