Studio REDD tuinontwerp landschapstuin Limburg

Nauwe samenwerking met de architect

De architectuur van de woning is in handen van Bob Romijnders Architectuur + Interieur. Vanaf de start van het project is er een zeer prettige en nauwe samenwerking geweest waarin het project integraal is ontworpen. Denk hierbij aan het gezamenlijk bepalen van de locaties van de gebouwen en het oplossen van de hoogteverschillen in een vroegtijdig stadium van het proces.

Studio REDD tuinontwerp landschapstuin Limburg zwembad

Echte gezinstuin

Het project is een echte gezinstuin met diverse belevingen zoals tafelen, loungen, maar ook speelse elementen als een safaritent met bijbehorende vuurschaal. Aan de achterzijde van het perceel zou bij tijd en wijle het waterniveau kunnen stijgen. Hier is rekening mee gehouden door op verschillende niveaus houten vlonders te plaatsen. Hiermee heeft deze plek meerdere functies gekregen; er kan gespeeld worden, maar het is ook de route naar het achterliggende bos.

Het hoogteverschil is opgevangen door de verschillende plekken in elkaar te laten overvloeien. Het infinity zwembad biedt bijvoorbeeld een mooie overgang naar het iets lager gelegen terras waar in de beschutting gegeten kan worden. Ook zijn er meerdere trappartijen van zwerfkeien gemaakt. Er is hierbij gebruik gemaakt van lokale materialen.

Benieuwd hoe we vaker werken met hergebruikte materialen?
Zie dan ook Landschapstuin Loosdrechtse plassen

Studio REDD tuinontwerp landschapstuin Limburg terras 2
Studio REDD tuinontwerp landschapstuin Limburg hottub

Natuurlijke beplanting

In tegenstelling tot het bosachtige karakter van het achterste gedeelte van de tuin, is de beplanting rondom het huis gecultiveerd met een natuurlijk karakter. Er is een combinatie gemaakt van siergrassen, meerstammige bomen en vaste planten. Grotendeels inheemse beplanting die van oorsprong in de regio voorkomt.

Studio REDD tuinontwerp landschapstuin Limburg speelplek

Privacy en groen

De bebouwing rondom het perceel grenst relatief dicht aan de tuin, aangezien het perceel midden in een dorp ligt. Om de privacy te waarborgen is er groen toegevoegd door een ring van bosplantsoen te maken. Beuken, berken en ligusters vormen een natuurlijke afscherming langs de zijkanten in de richting van de woning.

Zo is deze plek een heerlijke familietuin vol beleving geworden.

Studio REDD tuinontwerp landschapstuin Limburg zwembad avond