Abdijpoort Berkel-Enschot

Statige binnentuin voor Abdijpoort

Projectontwikkelaar Heijmans vroeg ons een binnentuin te ontwerpen voor een nieuw te bouwen appartementencomplex, genaamd Abdijpoort. Een opgave op een schitterende plek vol historie waar we graag mee aan de slag gingen. Tuinarchitect Daan Janssen werd voor de verkoopbrochure hiervoor geïnterviewd.

Het ontwerp van de binnentuin in Abdijpoort is een moderne vertaling van een traditionele kloostertuin. De vormgeving is ingetogen en statig, de beplanting daarentegen weelderig.

“Dit zorgt voor een mooi contrast”, legt Daan uit. “We hebben gekozen voor een groene binnentuin die voornamelijk bestaat uit beplanting en minimaal gazon. Tussen de beplanting door lopen wandelpaden en op het pleintje, midden in het groen, staat een bijzondere boom. In deze informele ‘groene kamer’ is ruimte voor ontmoeting en komen fijne plekken om te zitten.”

Het volledige project bekijken? Klik hier.

Meer weten over de mogelijkheden voor je tuin? Ons team van ontwerpers denkt graag met u mee. Neem contact op en plan snel een afspraak in voor een eerste brainstorm.