Ontwerp villatuin met natuurzwembad

De aanpak van de villatuin

“Duidelijke informatie en een mooie uitdaging, daar kunnen we wel wat mee.” Omdat we conceptmatig werken ontstond al snel het idee om het “strandgevoel” van de duinen nabij, aan het ontwerp mee te geven. Een idee is echter slechts een ingeving na een eerste gesprek. Voor een totaaloverzicht is meer informatie nodig. De mannen van Studio REDD hebben een sterke focus op de verbinding tussen in –en exterieur en kijken daarnaast ook naar het landschap waar het huis en de tuin is gelegen. Samen met de verkregen informatie vormt dit de basis om het concept en ontwerp voor deze villatuin verder uit te werken.

De realisatie van de villatuin

Uit oude ontwerptekeningen bleek dat er een zwemvijver in de tuin had gelegen. Inmiddels was deze bedolven onder het grind en de bak was lek. Het bood wel perspectief. Uiteindelijk hebben we een geheel nieuwe zwemvijver ontworpen en deze omringd met een vlonderpad. De beplanting grenzend aan het vlonderpad is contrasterend heel weelderig. Denk hierbij aan siergrassen afgewisseld met vaste planten, hetgeen je aan de omliggende duinen doet denken. De perfecte afwerking zorgt voor een strakke en moderne look, de beplanting zorgt voor de speelsheid. Je zou kunnen zeggen dat de tuin nu een weerspiegeling van het gezin is.

En de pizzaoven in de tuin dan?

Het vlonderpad dient als een loper door de tuin. Het pad leidt dan ook tot een loungeterras, dat grenst aan de pizzaoven en een buitenkeuken. Na een heerlijke buitendouche of verkoelende duik in het natuurlijke zwembad, kan er tot in de late uurtjes worden gegeten. De twee geluidsboxen, die tussen de siergrassen zijn verborgen, zijn op afstand te bedienen dragen extra bij aan de ambiance. De verzonken trampoline zorgt ervoor dat de kinderen ’s avonds afgepeigerd het bed in kruipen. Kortom; een tuin voor echte levensgenieters.

De eigenaar vertelt

Door onze reis door Australië en Nieuw Zeeland hebben we gezien dat daar het buitenleven veel belangrijker was dan hier. De tuin van de vorige bewoners was erg druk en een plek voor onze kinderen was er nauwelijks. Daar wilde we graag verandering in aanbrengen. De tuin is een verlengstuk van onze levensstijl, waar het buitenleven een belangrijke plaats inneemt.

Studio REDD luisterde naar onze wensen en vertaalde deze naar een ontwerp. De creatieve aanpak, persoonlijke benadering en werkwijze van Studio REDD hebben wij als erg prettig ervaren. Wij genieten nu, samen met onze kinderen, van de zwemvijver, buitenkeuken en de pizzaoven.

De zwemvijver werd door de VHG verkozen tot beste natuurzwembad 2016.