Mark Dillen

Tijdens de hoveniersopleiding kriebelde het al om nog veel meer uit het vakgebied tuinarchitectuur te halen. Het dagelijks bezig zijn met het ontwerpen van tuin-en landschap gaf mij een krachtige drijfveer om een vervolgstudie te gaan doen, Tuinarchitectuur aan Hogeschool Hall van Larenstein. Daar leerde ik steeds kritischer kijken naar ontwerpen, maar verruimde ik ook mijn kijk op ontwerp en besefte me ook hoe belangrijk de uitvoering is.

De binding met de uitvoering ben ik dan ook nooit uit het oog verloren. Sterker nog, ik vind dat een kritische kijk op ontwerp en de praktische kant leiden tot het beste resultaat. Deze blik zorgt er namelijk voor dat droom en realiteit bij elkaar komen. Een goed project is een perfecte balans tussen de wensen van de opdrachtgever en de expertise van onze studio. Materialisatie speelt daarbij een belangrijke rol. De keuze van de juiste verhardingsmiddelen of juist bouwkundige elementen, in combinatie met beplanting, doen een project slagen.

Tuinontwerp waar ik het liefst aan werk? Daar moet ik ook eerlijk in zijn, dat zijn de projecten waar net iets meer mogelijk is, zowel in budget als uitvoering. Niet zozeer omdat de projecten prestigieuzer zouden zijn, maar vooral omdat er creatief vaak meer mogelijk is. Daar ben je tenslotte ook ontwerper voor geworden. Al is het natuurlijk ook een uitdaging om het maximale uit een budget te halen, klein of groot.

Wanneer moet je mij absoluut contacten?
. Als je een gebalanceerd ontwerp wilt dat aansluit op de wensen en levenswijze.
. De kwaliteit van het ontwerp wilt waarborgen tijdens de realisatie hiervan. Ik ben een kei in het managen van projecten.
. Je wilt investeren in uw leefomgeving waarbij kwaliteit en duurzaamheid belangrijke kernwaarden zijn.