Dat LEGO van educatieve waarde is, dat wist ik wel. Maar dat het ook de basis zou leggen voor mijn carrière, dat verwacht je niet als jong mannetje.

Natuurlijk speelde ik niet alleen binnen met LEGO, maar toch betekende ook het buitenspelen voor mij, naast lange voetbalavonden met de buurt, aan de slag met projecten. Ik bouwde aan miniatuur landschappen in de tuin, inclusief waterpartijen en kleine bomen.

Een fascinatie voor bouwen en vooral het opleveren van “projecten” begon dus al vroeg. Was iets klaar, dan begon ik weer opnieuw met een nog beter idee.
Tijdens mijn tienerjaren viel mijn interesse voor tuinen en bouwen ook in mijn omgeving op en kreeg ik een aanbod om voor een lokale hovenier te werken. Hier groeide mijn passie voor tuinen langzaam verder.

Ik besloot dan ook landschapsarchitectuur te gaan studeren aan Hogeschool van Hall Larenstein. Alleen de ‘groene kant’ was echter niet genoeg en ik besloot aan de TU Delft (Bouwkunde/Landschapsarchitectuur) verder te studeren vanuit een passie om binnen- en buiten met elkaar te verbinden. Tijdens mijn studiejaren richtte ik vervolgens, samen met mijn compagnon en landschapsontwerper Daan Janssen, een eigen ontwerp studio op: Studio REDD.

Inmiddels zijn we in binnen-en buitenland actief en hebben we voor diverse opdrachtgevers exclusieve tuinen en dakterrassen mogen ontwerpen. Studio REDD ontwerpt exclusieve tuinen en zorgt voor de realisatie en begeleiding. Daar hoort ook het adviseren over de inrichting bij, van loungeset, wellness, geluidssysteem tot aan de sfeervolle kussens. Projecten worden turn-key opgeleverd. Studio REDD maakt daarbij gebruik van duurzame materialen, de laatste technologische functionaliteiten en kwalitatief hoogwaardige designproducten.

Wanneer moet je me absoluut contacten? Als je de behoefte hebt aan:

  • Een uniek ontwerp van de tuin, kantoortuin, dakterras of wellnesstuin.
  • Interieur en exterieur op elkaar af wilt stemmen.
  • Wellness in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad, zwemvijver of Jacuzzi.
  • Een samenwerking die voor beide partijen waardevol is.
  • Een spreker met een visionaire kijk op de ‘stad of het thuis van de toekomst’.

..of je een vrijdagmiddagplaat hebt die ik absoluut niet mag missen.

Specialiteiten: tuinontwerp, tuinarchitectuur, verbinden van interieur en exterieur, verantwoorde luxe, wellnesstuinen, interieurontwerp, landschapsarchitectuur, thuis van de toekomst, stad van de toekomst, nieuwe technologie, duurzaamheid