Publicatie: Tuinontwerp 2015 “De kust in je achtertuin”

Tuinontwerp special 2015

Maandag 16 maart verscheen het inspiratiemagazine Tuinontwerp 2015. Deze tuinspecial bevat 15 eigentijdse tuinontwerpen van Nederlandse en Belgische bodem. Houd jij van tuinarchitectuur? Dan is deze special zeker wat voor jou.

De tuinontwerpen zijn door de architecten van tekst een uitleg voorzien. Je ontvangt tips & tricks die je inspireren om met jouw tuin aan de slag te gaan. Je krijgt een kijkje in de keuken van de verschillende architectenbureau’s die verantwoordelijk zijn voor de tuinontwerpen. Van tuinontwerp tot de uitvoering word je meegenomen in het proces. Natuurlijk zijn de artikelen voorzien van prachtige foto’s. Allen verrassende tuinen met een verschillende aanpak en uitvoering. Van Oosterse tuin met bijzondere waterelementen tot onze minimalistische wellnesstuin.

“De kust in je achtertuin”

Onze minimalistische tuin in Heemstede is ook opgenomen in de tuinspecial van Tuinontwerp. De huiseigenaren hadden een duidelijke wens. Na een wereldreis met hun kinderen wilden zij zoveel mogelijk buiten leven. De eerste aankoop was een pizzaoven en vervolgens schakelden ze ons in om deze te integreren in de tuin. Dat was voor ons het startschot voor het proces. We zijn gestart met een inventarisatie van wensen, behoeften, oude ontwerptekeningen, interieur en de omliggende omgeving.

We werken altijd in conceptstappen en hadden al snel een gevoel bij de tuin. De tuin, gelegen aan de kust, moest een strandgevoel krijgen en in verbinding staan tot het omliggende landschap. De oude ontwerptekeningen lieten ons zien dat de vorige huiseigenaren een zwemvijver tot hun beschikking hadden, en een wellness welke de huidige eigenaren graag terug wilden zien in hun tuin. We hebben een geheel nieuwe zwemvijver ontworpen, welke het strandgevoel extra benadrukt. Ook de keuze van beplanting was zeer belangrijk bij de aanleg van de tuin. Deze zorgen uiteindelijk ook voor de duinsfeer. De tuin is niet alleen een oase van rust, maar ook een gezellige gezinstuin geworden.

Hoe we deze duinsfeer conceptueel verder hebben uitgewerkt? Dat lees je in het artikel.

Door hier te klikken open je de PDF en vind je ons artikel.