Publicatie Excellent magazine: Elegante wellnesstuin tussen de weilanden

Een droomhuis bouwen, voor deze opdrachtgevers werd het werkelijkheid. Aan de rand van een woonwijk in Haren lag een groot kavel waarop een oude boerderij stond. De oude boerderij werd gesloopt en maakte plaats voor een prachtige villa met een moderne wellnesstuin voor het hele gezin.

Voor dit project is een team van architecten en uitvoerders samengekomen. Een team dat vanaf de start nauw betrokken is bij het ontwerp en de begeleiding van het project. Interieurarchitect Pieter Laureys, uit de studio van Eric Kuster, is verantwoordelijk voor de volledige inrichting van de woning. Studio REDD verzorgde het tuinontwerp en de begeleiding van de uitvoering.

Vroeg betrokken in het bouwproces

Studio REDD werd vanaf het begin betrokken in het proces, een optimale start waardoor alles tot in detail kon worden afgestemd. Door in vroeg stadium aan te haken is het gehele project overzien, van het omliggende landschap, interieur tot aan het tuinontwerp. Het was een duidelijke wens van de bewoners om het huis en interieur te verbinden met de tuin en het omliggende landschap. Zo ontstaat een optimale synergie, iets dat je in al onze projecten terug ziet.

Een intieme uitstraling

Om invulling aan de sfeer van de tuin te geven is de keuze van producten belangrijk. Design, functionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit zijn daarbij essentiële eigenschappen. De tuin is bijvoorbeeld voorzien van de laatste technische innovaties op het gebied van verlichting, geluid, duurzaamheid en geïntegreerde domotica. Dat maakt het mogelijk om de bomen en planten op een bijzondere manier te verlichten en zo dit grote kavel, rondom de woning, een intieme sfeer te geven. De keuze van de boomsoorten en beplanting draagt , vanzelfsprekend, ook bij aan het creëren van deze intieme sfeer. Door subtiel en slim gebruik te maken van elementen als niveauverschil, begroeiing en positionering is deze sfeer neergezet, zonder daarbij het prachtige uitzicht op de Groningse weilanden te belemmeren.

Een tuin voor hele gezin

Door de laatste innovaties in de tuin kunnen de opdrachtgevers genieten van de muziek en de sfeervolle verlichting komt o.a. van pas bij de late zomeravonden. Ook de kinderen genieten volop van de tuin. Op onze favoriet plek, het wellnessplateau met een infinitypool en luxe poolhouse, worden flink wat uurtjes doorgebracht in de zomer. Het is een plek waar jong, oud, comfort en gezelligheid samenkomen. Kortom, een wellnesstuin voor heel het gezin.

Ben je benieuwd hoe we al deze elementen tot een spannend geheel hebben samengebracht?

Klik dan op deze link en lees het hele artikel in Excellent magazine.