Al vanaf 15-jarige leeftijd ben ik op praktische wijze actief bezig met beplanting. De grote variatie en de brede toepasbaarheid spreken mij enorm aan en dit is door de jaren heen steeds sterker geworden.

Met deze passie ben ik in 2011 aan de opleiding Landscape Design begonnen op de HAS hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Enerzijds om meer te leren over de toepassing van beplanting, anderzijds om creatief aan de slag te gaan. Het is juist de combinatie van ontwerp en beplanting waar ik veel energie van krijg.

Beplanting vormt in mijn ogen één van de belangrijkste aspecten binnen een ontwerp. Een goed doordacht ontwerp waarin beplanting het uitgangspunt vormt staat garant voor een leefbare, sfeervolle en aantrekkelijke buitenruimte, die tegelijkertijd een positieve bijdrage levert aan de actuele milieu- en gezondheidsvraagstukken. Beplanting is dé ontwerptool waarmee de landschapsontwerper en -architect zich kan onderscheiden van andere disciplines binnen de ruimtelijke ordening.

Kennelijk neemt de interesse voor beplanting onder jonge (en misschien wel bij alle) tuinontwerpers af. Beplanting wordt zelden als leidend gezien binnen het ontwerpproces, terwijl ik er juist van overtuigd ben dat de benadering van beplanting de sfeer van het eindproduct bepaald. Ik besloot dan ook veel tijd te steken in mijn plantenkennis en denk daardoor ook een unieke invalshoek aan het ontwerpproces toe te voegen. Bij Studio REDD denk ik als tuinontwerper van kop tot staart mee in de projecten en wil zoveel mogelijke beleving aan de tuin toevoegen.

Wanneer moet je mij absoluut contacten?

  • Als je meer uit je tuin wilt halen
  • Wanneer je een goed onderbouwd beplantingsplan wilt
  • Als je een conceptmatige invulling van tuin of kavel zoekt

Specialismen: beplantingsplan, plantenkennis, sfeerconcepten, schetsontwerp