Infinitypool als verbinding en eyecatcher

Tussen de kavel en het natuurgebied ligt een beek met stromend water. Om de tuin te verbinden met het natuurgebied, maar ook met het water, hebben we gekozen om het zwembad aan de rand van de kavel te plaatsen. We kiezen voor een infinitypool, met overlopend water, om die verbinding extra kracht bij te zetten. Even douchen na afloop van de plons? Dan is er een fijne buitendouche.

Het zwembad wordt geflankeerd door twee terrassen, beide voorzien van stijlvol buitenmeubilair, zodat er heerlijk gelounged kan worden na een duik in het zwembad. Om de groenbeleving ook hier terug te laten komen is er een meerstammige boom ingepast in het terras, welke zorgt voor een mooi schaduwspel in het water en op het gazon.

Tuinkamer met terras

Grenzend aan een van de terrassen is het bijgebouw geplaatst. Vanuit het bijgebouw is er door de grote glazen pui zicht op de hele tuin, maar dat is niet alles. Het bijgebouw is namelijk voorzien van een bijzonder terras. Een terras zwevend over het water met een heerlijk vrij zicht over de natuur. Het is een plek geworden waar de rust van het natuurgebied in optima forma wordt ervaren. Zo zijn er vaak passerende zwanen te zien en zelfs verschillende roofvogels die het grenzende natuurgebied ook hebben gevonden.

Wanneer de bewoners wat meer beschut willen zitten dan kunnen ze in de tuinkamer gaan zitten. Hier is een lange tafel is geplaatst waar het hele gezin, inclusief vrienden kunnen dineren. Ook is er nog een loungeplek tussen de entree van de tuin en de tuinkamer gerealiseerd. Deze is voorzien van comfortabele ligstoelen voor een goede leessessie.

Beplantingsplan

Het groene karakter van de omliggende omgeving is ook zichtbaar in het tuinontwerp. Bij de entree is gekozen voor een grote border met siergrassen die het huis als het ware insluit en daardoor extra privacy biedt. Deze siergrassen zijn jaarrond mooi, of ze nou groen in de zomer of goudgeel in het winterseizoen zijn.

Ook in de borders van de voortuin zijn verschillende siergrassen te vinden. Deze worden aangevuld met kleurrijke beplanting voor de speelse look. De villa en de gevel zijn strak. De beplanting rondom zorgt dat deze zachter oogt.

Aan de achterzijde van de kavel kiezen we voor beplanting die aansluit op het omliggende natuurgebied. Hier zie je dan ook veel verschillende tinten groen. Ook het uitgestrekte gazon draagt hieraan bij. Kortom, een groen wellnesstuin, perfect aangesloten op de omgeving.