Logo
Menu

Villatuin in het Gooi

Projectdetails:
Grootte tuin: 2600m┬▓ | Stijl: Natural RAW

De eigenaren van deze luxe villa in ‘t Gooi tuinieren graag in hun vrije tijd. De tuinen van Piet Oudolf zijn voor hen (en ook voor ons) een belangrijke inspiratiebron. Ze vroegen onze studio om hierop ge├»nspireerd een tuinontwerp te maken vol van beleving in elk seizoen.
Dat lieten onze tuinarchitecten zich niet twee keer zeggen en hebben dan ook flink uitgepakt met een uitgebreid beplantingsplan met een natuurlijk karakter. De beplanting vormt een bijzonder contrast met de moderne architectuur van de woning.

Verbinding binnen en buiten tuin

Bijzonder beplantingsplan

Aan de randen van het bosachtige kavel stond veel oude beplanting. Sommige bomen en struiken waren zeer fraai, anderen wat minder. Samen met de hovenier is er een plan van aanpak opgesteld om deze groenstrook ook tijdens de bouw deels te kunnen behouden. Hiervoor is een selectie gemaakt van de mooiste exemplaren. Later zijn die verder aangevuld met volwassen nieuwe beplanting om de tuin gelijk een groene structuur mee te geven. Deze groene zoom rondom geeft de tuin het hele jaar privacy.

Met de borders in de tuin is er flink uitgepakt. De basis van de beplanting bestaat uit siergrassen. Deze grassen geven de borders structuur en door ze in grote groepen te herhalen, krijgt de tuin een rustige, maar toch natuurlijk karakter. Door de grassen staan grote groepen met vaste planten, die met hun bloei in het voorjaar en in de zomer zorgen voor dat ‘wow effect’. Bij de keuze van de vaste planten is er niet enkel gekeken naar kleur, maar ook naar de bloeivorm. Zo zijn er bijvoorbeeld aarvormige bloemen en schermbloemen. Enkele grotere heesters worden gebruikt als solitair in de borders en zorgen voor een gevarieerde gelaagdheid in de beplanting. En ook belangrijk: de tuin draagt bij aan de biodiversiteit en biedt veel ruimte voor bijen en vlinders.

Beplantingsplan tuinarchitect

Lievelingsplek

Naast het ruime terras aan de woning is er in de tuin ook plaats gemaakt voor een kleinere zitplek, namelijk een zitkuil. De zitkuil was een grote wens van onze opdrachtgevers, om zo bijna letterlijk in het groen te kunnen zetten. In de zitkuil ervaar je de weelderige beplanting nog meer en waan je jezelf op een compleet andere plek. Niet verbazingwekkend, gelijk na oplevering was dit voor de familie al het favoriete zitje. De zitkuil is gestyled met moderne fauteuils en door de toevoeging van een vuurschaal kan hier tot in de late uurtjes worden geborreld.

Wil je ook de juiste sfeer in de tuin aanbrengen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Schroom dan niet om via onderstaande wegen contact met ons op te nemen.
Onze ontwerpers brengen een deskundig advies uit waar je jaren lang plezier van hebt.