Logo
Menu

Villatuin Utrecht

Projectdetails:
Grootte kavel: 3.000m²

Ingetogen tuinontwerp in Utrecht

Privacy is belangrijker voor een groot deel van onze opdrachtgevers. Dat merken we o.a. door de toename van beveiliging in- en rondom het huis. Maar ook de uitgangspunten voor het tuinontwerp zijn steeds vaker gerelateerd aan privacy. Dat betekent dat je in het ontwerp rekening houdt met het creëren van een intieme en veilige sfeer. Zo ook bij deze villa in Utrecht. Maar hoe zorg je voor privacy in een tuin van 3000m2?

De moderne villa is ontworpen door Waterstudio en is van de laatste technologische innovaties voorzien. Ook in de tuin zijn onder de grond zijn kabels en leidingen aangebracht, niet alleen voor de verwarming, maar ook voor de aansturing van verschillende elektronika middels Domotica.

tuinontwerp villatuin utrecht

De gevel, een belangrijk uitgangspunt

De gevel van de villa is gemaakt van Corian, een glad en hard polymeer. Door het gebruik van Corian krijgt de villa een strakke maar ook zacht glossy uitstraling. Binnen het tuinontwerp hebben we dan ook gekozen voor een ingetogen uiterlijk. Het ingetogen ontwerp benadrukt de kwaliteiten van de moderne villa. Hoe we dat hebben gedaan?

We hebben bewust een keuze gemaakt voor grote nieuwe bomen in de borders die goed samen gaan met de villa en de bestaande singel van meerstammige heesters. De robuuste bomen zorgen ervoor dat de voorkant van de villa als het ware wordt ingebed. Dit brengt ook het contrast tussen architectuur en natuur sterker naar voren.

tuinarchitect utrecht

Twee zones van beplanting

De beplantingen van de tuin kun je in dit tuinontwerp verdelen in twee zones, namelijk de buitenring en de binnenste zone rondom de woning. Binnen de eerste zone hebben we gekozen voor een ingetogen bos-achtige inrichting. Beplanting die goed bestand is tegen de omstandigheden van de halfschaduw en daarnaast ook de privacy waarborgt .

Een pallet van siergrassen, vaste planten en twee gazons zorgen voor de invulling rondom de woning in de binnenste zone. Per specifieke plek kiezen we voor veel beleving in een zoveel mogelijk onderhoudsarm beplantingsplan.

tuinontwerp villatuin utrecht

Binnen en buiten verbinden

Van buitenaf lijken de raampartijen van de woning willekeurig gekozen. Hier is echter zorgvuldig over nagedacht. De raampartijen brengen de verbinding tussen specifieke plekken in bijvoorbeeld de woonkamer, keuken of het kantoor en buiten tot stand en zijn strategisch zo geplaatst dat het beste uitzicht op de tuin mogelijk is.

In de tuin hebben wij de verbinding tussen de villa, het gastenverblijf en de verschillende terrassen gerealiseerd door het aanbrengen van looproutes. De kinderen kunnen hierdoor eenvoudig door de tuin lopen en fietsen. De paden sluiten ook weer goed aan op de parkeerruimte en de oprijlaan. Zo heeft het pad voor ieder persoon een eigen functie en wordt deze op verschillende manieren beleefd.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van uw kavel? Neem dan contact op met ons of bekijk hieronder andere villatuinen.