Logo
Menu

Moderne stadstuin Son en Breugel

Projectdetails:
Grootte kavel: 220m² | Stijl: Natural RAW

Loungen in een bosachtige omgeving

De bestaande tuin was erg rommelig. Deze werd ervaren als een ongestructureerde verzameling van planten. Ruimte om tot rust te komen was er niet. De eigenaren hadden dan ook een duidelijke wens; meer leefruimte en een tuin die aansluit bij de bosrijke omgeving. Een natuurlijke uitstraling is het uitgangspunt.

Onze concept gedachte

De belangrijke plekken in de tuin bevinden zich allemaal aan de randen van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan de zonnige plekken en de toegang tot de tuin. We kwamen al snel op het idee om juist het midden van de tuin centraal te stellen als groen gebaar, met de oude boom als het centrum.

We hebben een elips ontworpen die als basis dient voor de beplanting. De keuze voor beplanting zorgt ervoor dat het omliggende landschap wordt betrokken in het tuinontwerp. Er is ook bewust gekozen voor beplanting met een sterke aantrekkingskracht op vogels, vlinders en andere insecten.

De aansluiting op de bosrijke omgeving

Met de elips halen we de natuur naar de tuin. Voor de wand en pergola kozen we voor natuurlijke en duurzame materialen zoals het inlands douglashout. Deze houtsoort heeft een natuurlijke uitstraling en kent een hoge duurzaamheid.

Genieten in de bosrijke tuin

Om heerlijk tot rust te komen in de tuin is een loungehoek ingericht. Om deze hoek een bijzondere en persoonlijke touch te geven, is de wand bekleed met natuursteenstrips, geliefd bij de eigenaar.

De zitzakken en vuurschaal zorgen ervoor dat in alle rust wordt genoten van de elipsgarden. En dat kan tot in de late uurtjes, de aangebrachte wandarmaturen zorgen voor een sfeervolle verlichting.

De eigenaar vertelt

„We vinden onze nieuwe tuin subliem! Wij zijn hier vier jaar geleden komen wonen en hebben toen de binnenkant van de woning opgekalefaterd. De tuin was min of meer in de oorspronkelijke staat en heel ongestructureerd. We hebben toen aan Studio REDD gevraagd of zij iets passends konden maken in de stijl van het huis. En omdat we in een vrij bosrijke omgeving wonen, wilden we dat de sfeer van het bos behouden bleef; het moest dus een tuin worden met veel groen.
Er komen hier veel vogels en insecten, het is gewoon een aan- en afvliegen van beestjes.

Ik ben geen tuinier, maar ik vind het heerlijk om in de tuin te zijn. We hebben een gezin met drie opgroeiende kinderen in de leeftijd van veertien tot achttien en die maken ook nogal eens ge- en misbruik van de tuin. Ze houden feestjes in de tuin of zitten ’s avonds met vrienden bij de vuurkorf.”

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het ontwerpen en realiseren van een stadstuin? Neem dan contact op met de studio.