Logo
Menu

Bostuin Lieshout

Projectdetails:
Grootte kavel: 28.000m² | Stijl: Natural RAW

Een verwaarloosd naaldbos, en nu?

Diep in de Brabantse bossen werken we momenteel aan het tuin- en landschapsontwerp van een grote bostuin rondom een nieuw te bouwen villa van interieurarchitect Marco van Ham.

Onze opdracht is een dicht en verwaarloosd naaldbos om te vormen tot een aantrekkelijk landschap wat rondom de villa subtiel samengaat met de architectuur en het interieur. Bij Het ontwerpen van een bostuin is veel aandacht voor mens en natuur. Op voorhand wordt nagedacht hoe beiden in de uiteindelijke realisatie een symfonie vormen. Zo is er bij het ontwerp van de bostuin rekening te houden met lichtval, welke door de beplanting wordt beïnvloed. Deze bostuin bestaat uit beplanting van verschillende hoogte, zonder daarbij het zonlicht op het huis in de weg te staan. Ook bevinden zich in deze bostuin open en dichte ruimtes, waar slim mee omgesprongen wordt. De toekomstige bewoners kunnen hierdoor genieten van het zonlicht en de omliggende natuur, hetgeen wij hoog in het vaandel hebben staan.

Wellness

Ook binnen dit project is er de nodige aandacht voor wellness. De villa beschikt over een wellness kelder met binnenzwembad. Door grote raampartijen toe te passen in de gevel wordt maximaal ingezet op de verbinding tussen binnen en buiten. Dit wordt mede versterkt door de lange lijnen van de vijverpartij en de vlonder, die als het ware de woning met het tuinlandschap verbinden.

Ook de oprijlaan, parkeerkelder en parkeerplaatsen zijn volledig afgestemd op het natuurlijk talud, zodat zoveel mogelijk bos kan worden behouden en de omgeving in verbinding tot het huis staat.

Kortom, een opdracht waarin we onze fascinatie over hoe natuur en architectuur samen kunnen gaan, optimaal tot z’n recht komt!

Bent u benieuwd of Studio REDD ook voor u het ontwerp van een bostuin kan verzorgen? Neem dan via onderstaande wegen contact met ons op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!