Logo
Menu

Bostuin Bosch en Duin

Projectdetails:
Grootte kavel: 3.000 m² | Stijl: Natural RAW
Verliefd worden op een plek, ken je dat gevoel? Deze plek in Bosch en Duin straalt rust uit. De prachtige zonnestralen die door het aangrenzende bos stralen vormen een mooi schouwspel en de aanwezige natuur in de omgeving vormden een fijn uitgangspunt voor onze tuinarchitecten om met het tuinontwerp van deze bostuin aan de slag te gaan.

De villa, die samen met de architect werd ontworpen, is zo ingedeeld en ingericht dat je vanuit elke leefruimte zicht hebt op de tuin en het bos. Dat was ook meteen de basis waarop wij hebben doorgepakt. De buitenruimte was echter nog niet ingericht naar wens. Voor ons een heel fijn uitgangspunt, we mochten de buitenruimte opnieuw vormgeven en de verbinding met binnen en buiten nog krachtiger maken.

Gebruik maken van de bosrijke omgeving

De voorzijde van het huis is afgesloten en ingericht met onder andere parkeerplekken en een ingetogen gazon met beplanting onder de bomen. De achterzijde daarentegen opent richting het prachtige bos. Van de bosrijke omgeving maakten we gebruik in het ontwerp. Hoe we dat doen lees je onder andere hier.

In de omgeving van Bosch en Duin vind je veel Pinussen (vliegdennen) in de karakteristieke bosrijke omgeving. Voor ons een reden om juist deze bomen te behouden en te versterken. Dat hebben we gedaan door de bosrand te activeren. De wildgroei wordt er uit gesnoeid en er is beplanting toegevoegd die de gelaagdheid van een rijk bos naar voren brengen.

Naar de woning toe is gekozen voor een wat kleurrijker, maar toch bescheiden pallet aan planten. In het beplantingsplan houden we sterk rekening met de omgeving. Zeker wanneer het gaat om een bos- en schaduwrijke omgeving. We kiezen dan o.a. voor planten die in de condities van deze bostuin het beste tot hun recht komen.

Het loungegedeelte, een favoriete plek in de bostuin

In de tuin was al een zwemvijver aanwezig. Deze lag er wat verloren bij. Als tuinarchitecten bedoelen we dan eigenlijk, deze was niet geïntegreerd in het tuinontwerp. Langs de zwemvijver is een houten terras geplaatst. De houten loper vormt zowel een fysieke als optische verbinding tussen het houten terras, de zwemvijver en het loungegedeelte achterin de tuin.

Een krachtige optische verbinding

De optische verbinding stopt niet bij de wellnesselementen. Kijk je goed naar het ontwerp van de bostuin dan zie je dat de houten loper helemaal doorloopt tot in het bos, hetgeen de verbinding tussen woning en bos versterkt. Daarnaast hebben de loper en het verhoogd terras nog een extra praktisch nut. De techniek van het zwembad is er namelijk onder weggewerkt. Een afsluiting, middels een fijne cor-ten stalen strip rondom, tilt de loper als het ware een beetje op en voorkomt dat er zwerfvuil onder komt te liggen.

De tuin bestaat uit verschillende elementen en ruimten. Voor een groot deel zijn ze onderhoudsarm ingericht. Dus meer tijd om te genieten van de tuin, het zwembad en de buitendouche!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het ontwerpen van een villatuin of bostuin? Neem dan via onderstaande wegen contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!