Logo
Menu

Villatuin Aerdenhout

Projectdetails:
Grootte kavel: 1.730m² | Stijl: Original

1700 m2 tuin in het teken van het gezin

Aerdenhout staat bekend om zijn prachtige huizen en bosrijke omgeving. De opdrachtgevers kozen ervoor om op een bestaande kavel een compleet nieuw huis te bouwen, een huis dat aan alle woonwensen voldoet. Kortom, het optimale woongenot binnen handbereik.

Bij dit statige herenhuis in Aerdenhout staat de tuin volledig in teken van het gezinsleven. Door de ruime opzet van de tuin is er veel speelruimte voor de kinderen. Hoe wij met deze ruimte omgaan? Dat hangt af van de leefgewoonten.

Leefgewoonten en gezinsindeling

De leefgewoonten en gezinsindeling zijn erg belangrijk bij het bepalen van de verschillende elementen in de tuin. De kinderen hebben een leeftijd variërend van 5 tot 16, dat betekent dat er verschillende wensen en behoeften zijn. We zoeken naar elementen die aansluiten bij de leeftijd, maar ook naar elementen waar het gehele gezin van geniet. De keuze voor een zwembad en een grote veranda stond voor de opdrachtgever al vast. De veranda en het zwembad (door Compass Pools Nederland) vormen een plek waar het gezin samen kan zijn. Tegelijkertijd is de veranda een beschutte plek waar privacy centraal staat.

Dat het gezin graag samen is blijkt ook uit de grote woonkeuken en de plaatsing van het zwembad. De woonkeuken is een centrale plek voor het gezin, zo bleek uit de analyse van het gezinsleven. Er is dan ook gekozen om het zwembad vlakbij deze woonkeuken te plaatsen en zo het woonkamergevoel naar buiten doortrekken. Het zwembad is te benaderen vanuit de keuken door de grote openslaande deuren. Zowel binnen als buiten loopt hetzelfde vloerpartoon (Belgisch natuursteen) door, om zo de verbinding tussen binnen en buiten nog krachtiger te maken.

Om rust aan te brengen in het tuinontwerp is gekozen voor één verbindend gazon rondom de woning. Dit geeft de tuin een ruimtelijke uitstraling. Voor de beleving rondom de woning en de oprit hebben we gebruik gemaakt van siergrassen, vaste planten en een wintergroen geraamte. Mooi en door specifieke keuzes in het beplantingsplan onderhoudsarm. Rondom de tuin hebben we een hek geplaatst. Dit vooral om de hond binnen te houden.

ontwerp wellnesstuin aerdenhout

Ook aan de kleintjes is gedacht

Voor de kleinere kinderen, die veel tijd buiten doorbrengen, hebben we gekozen voor een trampoline en een boomhut. Beiden zijn volledig in het ontwerp geïntegreerd door het gebruik van verschillende lagen van beplanting in de border rondom. Zo is er zicht op de speelplek, maar is deze door de integratie in de borders niet opvallend aanwezig.

Bij het bepalen van de locatie voor de speelelementen is rekening gehouden met de raampartij van de woning. Vanuit de keuken hebben de ouders zicht op de kinderen in de tuin en wordt ook de verbinding tussen binnen en buiten tot stand gebracht.

De verbinding tussen interieur, tuin en landschap

In het ontwerp brengen we een verbinding tussen de villa en tuin tot stand middels zichtlijnen en door de tegelvloer van binnen naar buiten door te trekken. Voor de invulling van de tuin is gekozen voor strakke vormen en een glooiend kader. Bestaande bomen zijn daarin ingepast om het karakter van de kavel en de woonwijk te waarborgen. De terrassen en woning bestaan uit strakke lijnen, naar de randen van de tuin toe wordt het echter steeds organischer en gaat de tuin zo op in de omringende bomen. De bosachtige beplanting rondom zorgt, door het sterke wintergroene geraamte, dat ook in de winter de privacy wordt gewaarborgd. Zo geniet dit gezin ieder seizoen van de tuin.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het ontwerpen en realiseren van een tuin voor het hele gezin? Neem dan via onderstaande wegen contact met ons op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!




<!-End mc_embed_signup->