Logo
Menu

Parktuin Vught

Projectdetails:
Grootte tuin: 2260m² | Stijl: Contemporary Classic

De Contemporary Classic tuinontwerp stijl is te herkennen aan zijn klassieke en landelijke elementen, gecoombineerd met een moderne, eigentijdse twist. Een tuinontwerpp in de Contemporary Classic stijl legt de verbinding tussen een woning in een modern traditionele architectuur, de tuin en het omringende landschap.

De opdrachtgevers hadden de wens om in een park te wonen, met ieder seizoen een andere beleving. Een vrijstaande villa in een groene cocon als het ware. Privacy was hierin ook een grote wens. Bovendien moest het een echte familietuin worden met voldoende ruimte voor de kinderen om te kunnen spelen.
De villa bevindt zich in een groene, lommerrijke omgeving. De entree van de woning en tuin worden gemarkeerd door volwassen eiken. Deze sfeer is bepalend voor het tuinontwerp.

 

Tuin laten ontwerpen
Parktuin

Rondgang in eigen tuin

Om de parksfeer van de tuin te versterken, is er gekozen om een rondgang in de tuin te creëren. Voor de kinderen een ideale fietsroute, die dan ook nog eens langs diverse speeltoestellen komt. Een trampoline, duikelrek, schommel en klimtoestel. Het is een waar speelparadijs.
De rondgang brengt de bewoners ook langs diverse zitplekken in het groen.

Tuinontwerp Brabant

Ruimtelijk karakter

Er ontstaat een sterk gevoel van ruimtelijkheid door de diepte van de tuin, die vanuit de keuken bijna helemaal overzien kan worden en de doorlopende tegelvloer naar het terras speelt hier ook een grote rol in. Een grote openslaande pui zorgt ervoor dat het terras gemakkelijk bij de living en keuken betrokken wordt. De landelijke stijl van de villa wordt doorgezet in de tuin, onder andere door materialen zoals een gebakken klinker en klassieke hagen.

Villatuin verlichting

Is een tuin in de Contemporary Classic stijl ook een wens van u?
Wij gaan hierover graag met u in gesprek.
Neem via onderstaande wegen contact met ons op of bekijk meer projecten in deze stijl.