Logo
Menu

Parktuin Noordwijkerhout

Projectdetails:
Grootte tuin: 8940m² | Stijl: Contemporary Classic

Gelegen op de overgang van bollenstreek naar bos en landgoederenzone, ligt dit monumentaal landhuis. Een huis wat op zichzelf al veel allure heeft, maar zonder parktuin toch niet écht een landhuis is? Aan ons de vraag of we een bijpassende parktuin konden ontwerpen.

Ontwerp villatuin noordwijkerhout

Verbonden met het omringende landschap

Ons ontwerpproces begon met een analyse van het omringende landschap. Het bijzondere aan dit landhuis is namelijk dat het op de overgang van al die landschappen gepositioneerd staat.
We bekeken bestaande landhuizen en hun tuinen en analyseerde de structuren van het naastgelegen bos- en bollenlandschap.

Voor de hoofdstructuur van de parktuin kozen we voor een lange oprijlaan.
Een oprijlaan geflankeerd door bomen die in een statige bocht naar het huis toe krult, je bij de hoofdentree afzet, en vervolgens weer terugvloeit naar de tweede entreepoort. Tussen de gebouwen en de doorgaande weg ontwierpen we vervolgens een grote landschappelijke vijver inclusief eiland en brug voor de oprijlaan. Deze grote vijver geeft balans aan het grote hoofdhuis en creëert tegelijkertijd een duidelijk hart van het park.

ontwerp villatuin met oprijlaan

Zowel ontwerp als begeleiding van de uitvoering

Na weken van ontwerpen en uitwerken is het nu zover dat de uitvoering is gestart.
Hoveniersbedrijf Garden Vision is na een grondige voorbereiding inmiddels al volop aan de slag met deze werkzaamheden, en Mark is vanuit onze studio hierbij in de begeleiding betrokken.
De eerste contouren worden inmiddels zichtbaar, maar er is ook nog veel te doen.
Wordt dus vervolgd!

Tuinarchitectuur parktuin landhuis

Benieuwd naar wat onze ontwerpers voor uw tuin kunnen betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op met de studio.